Το Μουσικό Σχολείο συμμετέχει σε διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικού και μουσικολογικού χαρακτήρα

0

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) με διάρκεια δύο (2) ετών (2019-2021). Πρόκειται για μία στρατηγική σύμπραξη σχολικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Τουρκίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι: “Singing and Making Melody in your Heart”.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, το πρόγραμμα είναι καλλιτεχνικού και μουσικολογικού χαρακτήρα. Οι βασικές δράσεις του είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις (ζωγραφικής και γλυπτικής), συναυλίες, επιμορφωτικά προγράμματα, διαλέξεις προς καθηγητές, μαθητές και το ευρύτερο κοινό, εστιασμένες όχι μόνο στην μουσική τέχνη, αλλά γενικότερα στην ιστορία, την φιλοσοφία, την θρησκευτική παράδοση κ.λπ. Συνεπώς, πρόκειται για ένα πρόγραμμα με βασικό άξονα την μουσική και ευρύτερα την τέχνη, το οποίο αποτελεί καινοτόμο δράση και πρόσθετα συναποτελεί την καλύτερη και απλούστερη διεθνή γλώσσα.

Η τρίτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, από 22 έως και 26 Νοεμβρίου 2021, με την συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο θεματικός τίτλος της δραστηριότητας ήταν: «ΑΓΓΕΛΟΙ-ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ-ΚΥΡΗΚΕΣ». Ο χαρακτήρας των δράσεων ήταν καθαρά εκπαιδευτικός -και όχι αυστηρά καλλιτεχνικός- ως προς τον τρόπο και την διαδικασία της αναζήτησης και της συγκέντρωσης στοιχείων για την δημιουργία, κατασκευή ενός εικαστικού (και όχι μόνο) έργου. Τα παιδιά συνεργάστηκαν με τον Ηλία Κότσιρα (ζωγράφο) και μοιράστηκαν μεταξύ τους σκέψεις και συναισθήματα, δημιούργησαν και αποτύπωσαν μορφές αγγέλων και στην συνέχεια  παρουσίασαν τα έργα τους. Επίσης, δόθηκαν κατευθύνσεις και διευκρινίσεις για την οργάνωση του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022 στην Ιταλία, με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τις ρίζες του πολιτισμού της Ευρώπης διαμέσου της μουσικής τέχνης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.