Το Μουσικό Σχολείο και το 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας συμμετέχουν στον ευρωπαϊκό εορτασμό ημερών Erasmus+ 2021

0

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εορτασμού ημερών Erasmus+ 2021, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη, θα πραγματοποιήσουν σχετικές δράσεις. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο εορτασμός θα περιλαμβάνει, προβολή βίντεο με δημιουργίες μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+ στα δύο σχολεία. Για το 2021, έμφαση θα δοθεί στις θεματικές που αποτυπώνουν τις βασικές προτεραιότητες του νέου προγράμματος Erasmus+: ένταξη και πολυμορφία (social inclusion), ψηφιακός μετασχηματισμός/ψηφιακό Erasmus (digital transformation/Digital Erasmus), βιώσιμη ανάπτυξη/πράσινο Erasmus (sustainable development/Green Erasmus) και συμμετοχή στον δημοκρατικό βίο/ενίσχυση της ιδιότητας του ευρωπαίου πολίτη (participation in democratic life).

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, θα προβάλει το μουσικό οδοιπορικό με τίτλο: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…μνήμης ηχώ», όπου στην διαδικτυακή του σκηνή ηχούν και συμπράττουν μουσικά τρεις γενιές ανθρώπων, οι μαθητές και μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων, μέλη χορωδιακών συνόλων ενηλίκων και σπουδαστές από άλλες χώρες της Ευρώπης. Όλοι μαζί, εμπνεόμενοι από κοινές αξίες και πανανθρώπινες κατακτήσεις, θα εξυμνήσουν τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης, που διέπουν όλη την παγκόσμια κοινότητα, με όχημα τις περιπέτειες και τους ένδοξους αγώνες του γένους, που σημάδεψαν την όψιμη ιστορία μας, διαμόρφωσαν την νεοελληνική μας ταυτότητα και χάραξαν την ευρωπαϊκή μας πορεία. Στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.