Το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού, είναι σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της Καβάλας

0

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 100η επέτειο από την Μικρασιατική καταστροφή, ο σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας και το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού, εκτός των άλλων δράσεων, προγραμμάτισε μία έκθεση κειμηλίων με τίτλο: «παιδί και οικογένεια», που θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Λέσχη, από 6 έως και 19 Μαΐου 2022. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 στις 8 το βράδυ. «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες, που ο Δήμος Καβάλας υποστηρίζει αυτήν, αλλά και άλλες  προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην πόλη μας, για την τραγική επέτειο του ξεριζωμού περίπου 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων από τις προαιώνιες εστίες του στην Ανατολή και την εγκατάσταση σχεδόν ογδόντα χιλιάδων από αυτούς στην Καβάλα και την περιοχή της. Χρέος βαρύ και καθήκον απαράβατο έχουμε, φέτος περισσότερο από ποτέ, να τιμήσουμε όλα όσα μας παραδόθηκαν και να κάνουμε τους κατοίκους της Καβάλας κοινωνούς της συνεισφοράς των προσφύγων στην πνευματική και πολιτιστική αναγέννηση της πόλης μας.

Το μουσείο προσφυγικού ελληνισμού αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης μας, είμαστε δε υπερήφανοι γιατί φέτος με κειμήλια από το μουσείο μας, θα συμμετέχουμε σε δύο σημαντικές εκθέσεις. Στην Θεσσαλονίκη από 9/9 έως και 9/10/2022, στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ. και στην Αθήνα, σε αυτήν που διοργανώνει το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών σε συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη και διάρκεια από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως και τον Φεβρουάριο 2023.

Εκατό χρόνια μετά, όλοι εμείς οι απόγονοι της πρώτης προσφυγικής γενιάς, με μεράκι και πείσμα, με ωριμότητα και σεβασμό, συνεχίζουμε να κρατάμε τα ήθη και έθιμα της καταγωγής μας και με αδιάκοπη προσπάθεια να τα μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές», αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.