Με αφορμή τον εορτασμό της διεθνούς ημέρας μουσείων, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ετοίμασε μία ψηφιακή παρουσίαση του δημοτικού μουσείου καπνού. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, λόγω της πανδημίας δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τη διεθνή ημέρα και έτσι παρήχθη το βίντεο που θα προβάλει το μουσείο μέσω της ιστοσελίδας του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και των ιστοσελίδων του Δήμου Καβάλας και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Τα κείμενα έγραψαν η Μαρία Μαντζουράνη και η Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου, η οποία έκανε και την παρουσίαση. Η μουσική επένδυση είναι του Τάσου Καλαφάτη, ενώ την παραγωγή εκτέλεσε ο Στέλιος Πολυχρονίδης και η V-Productions, η παραγωγή εκτελέστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Καβάλα από Καβαλιώτες συντελεστές, για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Φέτος, το θέμα της διεθνούς ημέρας μουσείων, είναι «μουσεία για την ισότητα, ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή». Με την επιλογή του θέματος αυτού, το ICOM θέλει να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των μουσείων στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του κάθε τόπου. Η κοινωνική αξία των μουσείων συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες. Τα μουσεία, ως οργανισμοί με κύρος και φορείς κοινωνικών αλλαγών και ανάπτυξης, αποδεικνύουν στις ημέρες μας πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους, καθώς αποτελούν σημείο σύνδεσης των διαφόρων κοινοτήτων συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή. Μέσα από τις εκθέσεις και τις ποικίλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που οργανώνουν, αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, προβάλλουν την κοινωνική πολυμορφία και δημιουργούν εργαλεία υποστήριξης, για την αντιμετώπιση προκαταλήψεων και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Στόχος των μουσείων είναι, η εξάλειψη των κοινωνικών διαφοροποιήσεων, καθώς και των εμποδίων που παρεμβάλλονται μεταξύ των μουσείων και των επισκεπτών τους.

Το βίντεο του δημοτικού μουσείου καπνού Καβάλας μπορείτε να το δείτε στο You Tube ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=ae9i2kigLZM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3jQgCzqoerUX0HOu1hhKIehg7nUSzdX3a4seuBm5XrTAvP5s4SwQCkqvg.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.