• Ο Θόδωρος Κοκκινίδης είναι γλύπτης κέρινων ομοιωμάτων και διαχειριστής του μουσείου στα Κηπιά του Δήμου Παγγαίου. Με το πέρασμα των ετών, η συλλογή του μουσείου εμπλουτίστηκε με νέα ομοιώματα και η επισκεψιμότητα του μουσείου αυξήθηκε. «Υπάρχουν τριάντα ομοιώματα, που στριμώχνονται λίγο. Χρειάζεται περισσότερος χώρος, γιατί όταν έρχονται γκρουπ επισκεπτών, χωριζόμαστε σε ομάδες, προκειμένου να γίνει η ξενάγηση», είπε.
  • Ο Θόδωρος Κοκκινίδης, δηλαδή, είναι ο δημιουργός των γλυπτών, ο ξεναγός των επισκεπτών, ο άνθρωπος που κάνει την προβολή του μουσείου, ο οικονομικός διαχειριστής και ο φροντιστής του χώρου! Έτσι, καρντάσι Θόδωρε, το μουσείο δεν μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει αυτό που ονειρεύεσαι.
  • Νομίζω πως είναι επιλογή σου να παραμένεις στα Κηπιά, που δεν είναι ένας τουριστικός τόπος. Διότι, παίζει ρόλο στην επισκεψιμότητα η θέση ενός μουσείου. Συμφωνείς;
  • Ο Δήμος Καβάλας, επί δημαρχίας Δήμητρας Τσανάκα, σου πρότεινε να μεταφέρεις το μουσείο στην πόλη, αλλά εσύ δεν απάντησες στην πρόταση. Γιατί; Όλο και κάποιο δημοτικό ακίνητο θα προσφέρει, για να στεγάσει τη συλλογή των κέρινων ομοιωμάτων. Και αν θέλεις, νομίζω πως δεν θα είχες αντίρρηση, ο Δήμος θα σου βρει έναν άνθρωπο για να κάνει τις ξεναγήσεις. Κι εσύ, να αφοσιωθείς στο καλλιτεχνικό έργο σου.
  • Θεωρώ ότι πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την πρόταση του Δήμου Καβάλας και να κάνεις μία συζήτηση με τη σημερινή δημοτική Αρχή. Από το 2020, θα δημιουργηθούν αρκετοί χώροι όπου μπορεί να στεγαστεί το μουσείο. Η Μεγάλη Λέσχη, η δημοτική καπναποθήκη, το Δημαρχείο, το γειτονικό του «κίτρινο» κτίριο, κ.ά.
  • Το μουσείο θα αναδειχτεί καλύτερα στην Καβάλα. Κι εσύ, Θόδωρε, θα έχεις λιγότερες ευθύνες, άγχος και περισσότερο χρόνο να αφιερώσεις στη δημιουργία νέων κέρινων γλυπτών, τα οποία θα εμπλουτίσουν τη συλλογή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.