Το μήνυμα του Χρ. Μέτιου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821: «Γιορτάζουμε διακόσια χρόνια ιστορικής διαδρομής ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό έθνος»

0

Το μήνυμα του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, είναι το ακόλουθο: «Τιμούμε την 200η επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 1821. Ένα γεγονός που συντάραξε τον κόσμο της εποχής και άλλαξε για πάντα την ιστορική πορεία του έθνους μας, οδηγώντας στην ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Υποκλινόμαστε στους πρωτεργάτες αυτού του σπουδαίου ιστορικού γεγονότος και σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, ακόμα και με τίμημα της ζωής τους, για μία πατρίδα ελεύθερη και υπερήφανη.

Γιορτάζουμε διακόσια χρόνια ιστορικής διαδρομής ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό έθνος, ισότιμο με όλα τα έθνη του κόσμου. Διακόσια χρόνια, τα οποία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρξαν, ήταν γεμάτα με αγώνες, όνειρα, κατορθώματα και επιτυχίες. Διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της επανάστασης, οι προκλήσεις για το έθνος μας είναι μεγάλες. Όπως όλα τα έθνη, έτσι κι εμείς, διεκδικούμε τον ρόλο μας σε έναν κόσμο, που ποτέ άλλοτε δεν άλλαζε με τόσο γρήγορους ρυθμούς.

Η αποστολή που έχουμε δεν είναι εύκολη. Οι Έλληνες, όμως, ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις. Με ομοψυχία, εργατικότητα, πίστη στις δυνάμεις μας και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία και στις επόμενες γενιές, μπορούμε να συμβάλουμε όλοι, ώστε η πατρίδα μας να έχει την θέση που της αξίζει στον κόσμο και να συνεχίσει την πορεία της ως ένας τόπος ελευθερίας, δικαιοσύνης και ευημερίας για όλους».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.