Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς: “Η περιφέρεια έχει ανάγκη από ανάπτυξη για την δημιουργία θέσεων εργασίας”

0

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ και επικεφαλής της “Περιφερειακής Αναγέννησης” Γιώργος Παυλίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η Πρωτομαγιά, ως ημέρα απεργίας των εργαζομένων, γιορτάζεται και φέτος κάτω από συνθήκες διαφορετικές από τα προηγούμενα χρόνια, με κύρια χαρακτηριστικά την μεγιστοποίηση της ανεργίας -ειδικά στην περιφέρεια ΑΜΘ- και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν.

Η σημερινή ημέρα θα πρέπει να αποτελέσει μήνυμα ανασυγκρότησης των σχέσεων ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους. διόρθωσης πολλών στρεβλώσεων και αποκατάστασης εργασιακών δικαιωμάτων.

Η περιφέρειά μας έχει πληγεί περισσότερο από όλες από την μείωση των θέσεων απασχόλησης και, κατ’ επέκταση, παρουσιάζει σήμερα την μεγαλύτερη στέρηση από το δικαίωμα της εργασίας για τους συμπολίτες μας.

Πέραν της ανάγκης για την βελτίωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ασχέτως των συνθηκών που ζούμε σήμερα, η ανάγκη για βαθιές τομές και αλλαγές στην τοπική ανάπτυξη αλλά και για στοχευμένη αναδιάρθρωση της τοπικής οικονομίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα φέρουν την απασχόληση και την ελπίδα στους εργαζόμενους.”


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.