• Ποια διαφορά υπάρχει μεταξύ της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) και της Αστικής Μη Κυβερνητικής Εταιρείας (Α.Μ.Κ.Ε.);
  • Σύμφωνα με το διαδίκτυο, Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) είναι νομικά συγκροτημένος Οργανισμός, που δημιουργήθηκε από φυσικά, η νομικά, πρόσωπα, που λειτουργεί ανεξάρτητα από κάθε κυβέρνηση. Οι αστικές εταιρείες, κερδοσκοπικού, ή μη, χαρακτήρα, έχουν όλες τις υποχρεώσεις των επιτηδευματιών, δηλαδή λογίζονται ως επιτηδευματίες ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχουν κερδοσκοπικό σκοπό. Άρα, τηρούν βιβλία και εκδίδουν τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία από τον Κ.Β.Σ. (Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων).
  • «Το Λίκνο Αγάπης», σύμφωνα με τον Λουντοβίκ, δεν είναι Μ.Κ.Ο., αλλά Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Α.Μ.Κ.Ε.). Η εταιρεία αυτή υπέβαλε αίτημα προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τη δωρεάν παραχώρηση παλιάς καπναποθήκης στην Καβάλα, με σκοπό να την μετατρέψει σε «κοινωνική φοιτητική στέγη».
  • Στην κοινωνική αυτή στέγη, πρόσθεσε ο Λουντοβίκ, θα στεγάζονται φοιτητές από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, που δεν μπορούν να νοικιάσουν τα διαμερίσματα με υψηλά ενοίκια στην πόλη. Δηλαδή, θα προσφέρει διαμερίσματα με χαμηλό ενοίκιο και τα έσοδα, υποθέτω, θα τα διαθέτει για τη συντήρηση της παλιάς καπναποθήκης, την οποία θα ανακαινίσει με 7 εκατομμύρια ευρώ.
  • Και οι μεσίτες στην Καβάλα, καρντάσια, τι θα κάνουν; Οι λιγοστοί ιδιοκτήτες ακινήτων, επίσης, που δεν επιθυμούν να τα νοικιάσουν με βραχύβια μίσθωση (airbnb), ή σε οικογένειες, πως θα ανταγωνιστούν το «Λίκνο της Αγάπης»;
  • Γιατί δεν εμφανίστηκε τα προηγούμενα χρόνια μία τέτοια εταιρεία, για να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών στην πόλη της Καβάλας; Το αίτημα δεν εισήχθη στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, γιατί μάλλον δεν θα εξασφάλιζε την έγκριση της πλειοψηφίας των περιφερειακών συμβούλων. Να σημειώσω, καρντάσια, ότι ο Λουντοβίκ είναι θετικός στην παραχώρηση της καπναποθήκης, για να γίνει φοιτητικές εστίες (και όχι μόνο), όπως παραχώρησε οκόπεδο του Δήμου Καβάλας, για τον σκοπό αυτό, στο πρώην Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.