Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κατήγγειλε τον Δήμο Καβάλας, γιατί, όπως αναφέρει στο ακόλουθο δελτίο Τύπου, απομάκρυνε τις αφίσες για την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του κόμματος στην Καβάλα και την Ξάνθη. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Ο Δήμος Καβάλας, επιδεικνύοντας άψογα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά, μέσα σε ένα πρωινό, οργάνωσε και συντόνισε όλο εκείνο τον μηχανισμό, προκειμένου να εξαφανίσει από την πόλη, όλη την προσπάθεια ενημέρωσης για την συγκέντρωση στην Ξάνθη, που διοργανώνει την Κυριακή 15 Μάη στις 11 το πρωί, η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με κεντρικό ομιλητή τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Είναι, άλλωστε, πάγια η τακτική του Δήμου, με πρόφαση τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, να μπαίνει σε ρόλο «σερίφη» και να προσπαθεί να καθαρίσει την περιοχή από την «περιβαλλοντική μόλυνση» που προκαλεί η αφίσα του Κ.Κ.Ε. Η στάση αυτή, βέβαια, του Δήμου, δεν είναι ίδια για όλες τις περιπτώσεις. Αν στην αφίσα υπάρχουν χορηγοί και υπογράφουν «ντόπιοι ευεργέτες», τότε αυτές οι ενέργειες είναι ευπρόσδεκτες, θεμιτές και έχουν τις ευλογίες του.

Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ο ρόλος που καλείται να παίξει ο Δήμος Καβάλας και συνολικά η τοπική διοίκηση στην προώθηση των σχεδίων που έχουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και μονοπώλια για την περιοχή, σε συνθήκες μετατροπής της σε ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα. Ακόμα και η αφίσα της συγκέντρωσης του Κ.Κ.Ε. είναι πρόβλημα γι’ αυτούς, τους χαλάει την εικόνα.

Γίνεται φανερό ότι, ο Δήμος Καβάλας, αλλά και το σύνολο όλου του «επιτελικού κράτους» και ικανό είναι και δυνατότητες έχει. Απλά, αυτές οι ικανότητες δεν έχουν καμία σχέση με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με την λαϊκή ευημερία. Δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με την κατάσταση των πεζοδρομίων, των πάρκων και των παιδικών χαρών της πόλης. Το «νέφτι» μπαίνει όταν πρέπει να αποσιωπηθεί η φωνή του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, η φωνή του Κ.Κ.Ε. Τους το λέμε για μία ακόμα φορά, να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ψευδεπίγραφες «περιβαλλοντικές ευαισθησίες», όλοι αυτοί που αποδέχονται την αποψίλωση των δημοτικών Υπηρεσιών, όπως αυτή της καθαριότητας, από προσωπικό και μέσα. Όλοι αυτοί που έχουν μετατρέψει σημεία της πόλης σε άτυπες «χωματερές», που ετοιμάζονται για ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα στην ανατολική Καβάλα με την νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, που δεν αποκλείει την καρκινογόνα καύση (κατά δήλωση του ίδιου του δημάρχου «να σταματήσει το θέμα να είναι ταμπού»!!!). Που γι’ αυτούς καθαριότητα στην πόλη υπάρχει, όσο αυτή αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία που φέρνει κέρδη στους επιχειρηματίες, με τον λαό να χρυσοπληρώνει τις υπέρογκες, κάθε χρόνο, αυξήσεις της ΔΙΑΑΜΑΘ!

Πολύ περισσότερο, να σταματήσουν να κουνούν το δάχτυλο στο Κ.Κ.Ε. που γνωρίζουν και τις πολιτικές τους θέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρακτική του το ίδιο να αποκαθιστά την όποια πρόσκαιρη επιβάρυνση από τα μέσα πολιτικής επικοινωνίας που χρησιμοποιεί. Δεν θα τους περάσει. Καλούμε όλους τους φίλους του κόμματος, κάθε έντιμο άνθρωπο του λαού, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να πλαισιώσουν μαζικά τις δραστηριότητες της επίσκεψης του γενικού γραμματέα στην περιοχή, όπως την συνάντηση με τους εργαζόμενους των Πετρελαίων και των Λιπασμάτων, το Σάββατο στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, την συνεστίαση στο κέντρο «Γυαλός», το Σάββατο στις 9μ.μ. και την συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.