Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) επιμένει ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό, για την ευθύνη της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων. «Δηλώνουμε πως ανησυχούμε με τους όρους που θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία. Θεωρούμε ότι χάθηκε ο πολύτιμος χρόνος των τριών μηνών, για να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία από την κυβέρνηση», σχολίασε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, εκπρόσωπος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας και μέλος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.), στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Στα προβλήματα που εντόπισε το κλιμάκιο του κόμματος στις επαφές που έκανε με τοπικούς παράγοντες της εκπαίδευσης αναφέρθηκε ο Βασίλης Ποιμενίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος ήταν πιο αιχμηρός στην κριτική του. Με ευθύνη της κυβέρνησης, είπε, γίνεται μία προπαγάνδα με χονδροειδέστατα ψεύδη και προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού. «Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση κοροϊδεύουν τον κόσμο και ρίχνουν την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς», δήλωσε.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για το φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (Κ.Ν.Ε.) και του «Οδηγητή». Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, θα είναι περιορισμένες και προσαρμοσμένες στα υγειονομικά μέτρα. «Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα στην πανδημία», τόνισε ο Αν. Καραμπατζάκης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.