Το Κ.Κ.Ε. θα κάνει αυτοκινητοπορεία στην Καβάλα την παγκόσμια ημέρα υγείας!

0

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις 11 το πρωί, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και εν συνεχεία πορεία με αυτοκίνητα στην πόλη. «Συμπληρώθηκε ένας χρόνος πανδημίας και ο λαός μας καθημερινά συνεχίζει να δίνει την μάχη για την υγεία και την ζωή του. Η περιοχή μας συνεχίζει να πληρώνει ακριβά τις συνέπειες της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, που έχει ως βασικό κριτήριο την θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί:

-Το νοσοκομείο και οι δημόσιες δομές υγείας παραμένουν με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Μόνο «μπαλώματα» με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και ολιγόμηνες συμβάσεις, μεταφορά προσωπικού από μία κλινική σε άλλη, μεταφορά των γιατρών από τα περιφερειακά ιατρεία και κλείσιμό τους, με τεράστιες συνέπειες στην τακτική παρακολούθηση και την συνταγογράφηση των χρονίως πασχόντων της υπαίθρου.

-Η μετατροπή του νοσοκομείου, σε νοσοκομείο «μιας νόσου» έχει μεγάλες συνέπειες στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

-Τα ελάχιστα εμβολιαστικά κέντρα δεν λειτουργούν στο σύνολό τους. Έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικά κέντρα τα Κέντρα Υγείας και το νοσοκομείο. Συνδυαστικά με τα «άνοιξε-κλείσε» των περιφερειακών ιατρείων και η υποστελεχωμένη μία και μοναδική ΤΟ.Μ.Υ., μόνο ως «ανέκδοτο» μπορούμε να μιλάμε για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καβάλα.

-Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού προχωρά «με βήματα χελώνας», λόγω της έλλειψης εμβολίων και της επιμονής της κυβέρνησης, να μην αποκτά πρόσβαση σε όλα τα παγκοσμίως διαθέσιμα και εγκεκριμένα εμβόλια, προσκολλημένη στο «σχέδιο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αδιαφανείς συμβάσεις και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις.

-Κανένα μέτρο δεν πάρθηκε όλους αυτούς τους μήνες στους χώρους δουλειάς, όπου οι έλεγχοι από τα αρμόδια ελεγκτικά σώματα είναι ανύπαρκτοι. Αποδεδειγμένα πολλά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούσαν τέτοιους χώρους, που μαζί με σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιωτικές δομές πρόνοιας (π.χ. γηροκομεία) έχουν καταστεί εστίες υπερμετάδοσης.

Νερό στον μύλο της αντιλαϊκής πολιτικής ρίχνουν και οι τοπικές, δημοτικές και περιφερειακή Αρχές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση για την κινητοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.