Η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) παρακολουθεί το ζήτημα της θαλάσσιας συγκοινωνίας του νησιού με το ηπειρωτικό τμήμα του Νομού Καβάλας και ειδικότερα των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου και με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στο Κοινοβούλιο απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Στη Βουλή στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου, μεταξύ και άλλων αντιλαϊκών μέτρων, μπαίνουν προς ψήφιση ρυθμίσεις που στέλνουν το σήμα στους εφοπλιστές να αναστείλουν από τώρα την υποχρεωτική δεκάμηνη δρομολόγηση των πλοίων, να λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εντατικοποίηση σε βάρος των ναυτεργατών με εξαντλητικά ωράρια, αφού κατατάσσει τους εφοπλιστές της ακτοπλοΐας σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, με αναστολή σύμβασης των ναυτεργατών και επίδομα 534 ευρώ. Οι ναυτεργάτες και οι νησιώτες θα υποστούν τις συνέπειες και αυτής της ρύθμισης.

Τις απαιτήσεις των εφοπλιστών κάνει πράξη η κυβέρνηση και τους λύνει τα χέρια, για να προχωρήσουν τα σχέδια τους για μείωση δρομολογίων και πληρωμάτων. Αφού αύξησε την πληρότητα μέχρι και 85%, δεν έκανε τίποτα για τις συνθήκες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν και τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τώρα συνεχίζει και με νέα δώρα. Όλη η Θάσος θα ξαναζήσει, ακόμα πιο έντονα αυτή τη φορά, το πρόβλημα με τη θαλάσσια συγκοινωνία, ένα πρόβλημα που δεν λύνεται διαχρονικά, παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες. Πώς θα μπορούσε να λυθεί άλλωστε, όσο οι θαλάσσιες συγκοινωνίες παραμένουν στα χέρια των εφοπλιστών που σκοπό έχουν μόνο το κέρδος;

Το Κ.Κ.Ε. ήδη στη Βουλή έθεσε θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο και καλεί στην απόρριψη του. Η απαραίτητη και καθοριστική πίεση, όμως, για να μη ζήσουμε τις αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται, μπορεί να προέλθει από τον ίδιο το λαό της Θάσου. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και συλλόγους, να απαιτήσουν την ασφαλή και επαρκή θαλάσσια συγκοινωνία του νησιού με Καβάλα και Κεραμωτή. Να οργανώσουν από τώρα τον αγώνα τους. Τα μέλη και οι φίλοι του Κ.Κ.Ε. θα είναι όπως πάντα στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης. Απαιτούμε:

-Να αποσυρθούν τώρα και να μη ψηφιστούν οι ρυθμίσεις που διευκολύνουν την μείωση των δρομολογίων.

-Επαρκή δρομολόγια πλοίων για Καβάλα και Κεραμωτή.

-Μέτρα προστασίας στα πλοία από την πανδημία.

-Μέτρα προστασίας του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των ναυτεργατών».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.