• Η άποψη του αντιπροέδρου του σωματείου βενζινοπωλών Νομού Καβάλας, Μιχάλη Μεταξά, για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) στα καύσιμα στην Ελλάδα, που θα βοηθήσει στην ενίσχυση των εσόδων του κράτους, ίσως να απηχεί τον κλάδο των βενζινοπωλών. Τα καύσιμα και γενικότερα η ενέργεια, αποφέρουν μεγάλο ποσοστό εσόδων στο ελληνικό κράτος από τη φορολογία.
  • Ο Μ. Μεταξάς σημείωσε ότι η υπερφορολόγηση λειτουργεί αποτρεπτικά στην αύξηση των κρατικών εσόδων, γιατί συμβάλλει στην άνθηση της δασμοφοροδιαφυγής και την παράνομη διακίνηση καυσίμων. Το σίγουρο είναι, ότι με τις πολιτικές τους οι κυβερνήσεις καθιέρωσαν τα επιδόματα, όπως το επίδομα θέρμανσης. Δεν αποκλείεται τα επόμενα έτη, να παρέχει το κράτος επιδόματα στους οικονομικά αδύναμους πολίτες για το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό! Είναι απαράδεκτο να υποχρεώνεις ένα λαό, υπερήφανο όπως οι Έλληνες, να ζει με επιδόματα και από τα επιδόματα! Το θλιβερό είναι, πως και οι πολίτες αποδέχονται την κατάσταση αυτή και θεωρούν υποχρέωση των κυβερνώντων να δίνουν επιδόματα, αλλά και να τους εκλέγουν για τον λόγο αυτό!
  • Αναμφισβήτητα, τα καύσιμα στην Ελλάδα είναι ακριβά. Η χώρα μας είναι η δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την υψηλότερη τιμή στην πώληση της αμόλυβδης βενζίνης και στην 5η θέση με την υψηλότερη τιμή στη διάθεση του πετρελαίου κίνησης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των βενζινοπωλών Νομού Καβάλας. Τα καύσιμα, ωστόσο, δεν είναι είδος πολυτελείας, για να έχει υψηλή φορολογία. Είναι απαραίτητα για την κίνηση των οχημάτων και τη θέρμανση των νοικοκυριών.
  • Εάν οι κυβερνώντες θέλουν να στρέψουν τον κόσμο στη χρήση άλλων μορφών ενέργειας, όπως είναι το φυσικό αέριο, δεν είναι ανάγκη να ακριβαίνουν τα υγρά καύσιμα. Τα βήματα που γίνονται, για να μειωθεί η κατανάλωση των υγρών καυσίμων στην κίνηση και τη θέρμανση, είναι σημαντικά αλλά με αργό ρυθμό. Κάποτε στο μέλλον, δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα που θα κινούνται με πετρέλαιο, ή βενζίνη και νοικοκυριά που θα θερμαίνονται με πετρέλαιο.
  • Έως τότε, όμως, πρέπει να παρθούν μέτρα, ώστε τα καύσιμα να είναι προσιτά σε όλους τους πολίτες. Χωρίς να χρειάζεται επίδομα για να τα προμηθευτούν. Όλα αυτά τα επιδόματα πρέπει να ενσωματωθούν στους μισθούς και στις συντάξεις, να ανέλθουν τα κατώτατα όρια και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Τι συμβαίνει, άραγε, με τα έσοδα από τη φορολογία των καυσίμων στα κράτη που έχουν χαμηλότερες τιμές στην αμόλυβδη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης; Δίνουν οι κυβερνήσεις τους επιδόματα στους πολίτες για να προμηθεύονται καύσιμα;
  • Θεωρούμε πως οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορούν και πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική τους στο ζήτημα των καυσίμων και να σταματήσουν τα κάθε είδους επιδόματα, με τα οποία συντηρείται η νοσηρή κατάσταση. Είναι καιρός να περάσουμε σε άλλη εποχή, με ενεργητικές πολιτικές, για την επίλυση των προβλημάτων και με γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική ευημερία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.