Το κράνος αποδείχτηκε σωτήριο για τον οδηγό μοτοσυκλέτας, που συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στην οδό Ελληνικής Δημοκρατίας, τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020. Μετά τη σύγκρουση, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του δικύκλου και προσέκρουσε πάνω στα μεταλλικά κολονάκια του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να τραυματιστεί. Για αρκετά λεπτά παρέμεινε σε ακινησία, ενώ η θερμοκρασία ήταν χαμηλή, δίπλα σ’ ένα κολονάκι, ενώ αισθανόταν έντονο πόνο από την μέση και κάτω. Οι περίοικοι τον σκέπασαν με μία κουβέρτα έως ότου καταφθάσει το ασθενοφόρο, για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η γυναίκα οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ιδιαίτερα ταραγμένη από το συμβάν και οι οικείοι της προσπάθησαν να την ηρεμήσουν. Είναι πολύ πιθανό, ο μοτοσυκλετιστής να τραυματιζόταν πιο σοβαρά, ή και θανάσιμα, εάν δεν φορούσε το κράνος, στην περίπτωση που χτυπούσε το κεφάλι σε κάποιο μεταλλικό κολονάκι, ή στο κράσπεδο του πεζοδρομίου. Τα δύο οχήματα έπαθαν υλικές ζημιές, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε σε συνεργείο, αφού μπλοκάρισε το σύστημα των πρόσθιων τροχών.

Δυστυχώς, τα τροχαία ατυχήματα εντός της πόλης πληθαίνουν, με θύματα οδηγούς μοτοσυκλετών και πεζούς, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη προσοχής και, βεβαίως, οδηγικής παιδείας. Η αστυνόμευση και η επιβολή προστίμων στους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), δεν θα εξαλείψουν τα τροχαία εάν δεν αλλάξει η κακή συμπεριφορά των οδηγών, αλλά και των πεζών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.