• Η μεγάλη είδηση της ημέρας, είναι ότι στην Κεραμωτή έχουν να δούνε (και να αισθανθούνε) κουνούπι εδώ και τρία χρόνια! «Το κουνούπι είναι παρελθόν εδώ και τρία χρόνια. Είναι είδηση, αλλά είναι αλήθεια!», δήλωσε ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Κεραμωτής και έδωσε συγχαρητήρια στους «κουνουποφάγους» της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, για το αποτέλεσμα του προγράμματος των ψεκασμών.
  • Θα μου επιτρέψετε, καρντάσια, αλλά είναι η πιο σημαντική είδηση που άκουσα εδώ και πολύ καιρό. Τα κουνούπια εξαφανίστηκαν από την Κεραμωτή, αυτό σημαίνει ότι θα βλέπουμε άνετα, πλέον, τις συναυλίες στο φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα» (ο καθένας με τον καημό του), αλλά πλάκωσαν οι τουρίστες! Βαλκάνιοι, κυρίως και φέτος περισσότεροι Ρώσοι (λόγω των πτήσεων από την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα).
  • Η εντυπωσιακή αύξηση των τουριστών χαροποίησε τους ντόπιους, αλλά έφερε και προβλήματα. Ο δρόμος πρόσβασης στην Κεραμωτή, είπε ο πρόεδρος των επαγγελματιών, κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μία κίνηση τριάντα χιλιάδων οχημάτων και σήμερα εξυπηρετεί τριακόσιες χιλιάδες! Πρόεδρε, καρντάσι μου, θα μάθετε να ζείτε και με τα προβλήματα, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να κατασκευαστεί καινούργιος (μεγαλύτερος) δρόμος, ή να διαπλατυνθεί ο υπάρχων.
  • Πως, όμως, έγιναν τα τριάντα χιλιάδες οχήματα τριακόσιες χιλιάδες; Να «ευχαριστείτε» τις ναυτιλιακές εταιρείες, που υποβάθμισαν την πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου και έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στη γραμμή Κεραμωτής-Θάσου. Εάν λειτουργούσε κανονικά η γραμμή Καβάλας-Πρίνου, η κίνηση επιβατών και οχημάτων θα μοιραζόταν.
  • Από την άλλη, όμως, εάν εισέρχονταν στην Καβάλα έστω και εκατό χιλιάδες οχήματα (κάθε καλοκαίρι), το κέντρο της πόλης θα πάθαινε κυκλοφοριακό έμφραγμα! Ειδικά στο «τρίγωνο του διαβόλου» (Ερυθρού Σταυρού, Κουντουριώτου, Ελευθερίου Βενιζέλου), θα γινόταν «το έλα να δεις»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.