Το κλειστό γήπεδο στο Περιγιάλι θα γίνει “πολυ-εργαλείο”

0

-Θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση, ούτε να χρησιμοποιείται ως παράδειγμα το καινούργιο κλειστό γυμναστήριο που θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, για να επιχειρηματολογήσουν ορισμένοι κατά της κατασκευής καινούργιου κλειστού γηπέδου αθλοπαιδιών (και όχι μόνο) στην ανατολική πλευρά της Καβάλας, όπου βρίσκονται το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το δημοτικό (κλειστό) κολυμβητήριο.

-Το γυμναστήριο στην Αλεξανδρούπολη δεν θα είναι «παλάτι», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερο και πιο σύγχρονο από το υπάρχον της πόλης με την ονομασία «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Το καινούργιο γυμναστήριο, επίσης, θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα θεατών, από το σημερινό, αλλά όχι την χωρητικότητα της υποδομής που επιθυμούμε να κατασκευάσουμε στην Καβάλα.

-Ο στόχος στην Καβάλα, άλλωστε, δεν είναι να κατασκευάσουμε μία απλή αθλητική υποδομή με χωρητικότητα χιλίων θεατών για τα αθλήματα της σάλας (χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, καλαθοσφαίριση), αλλά μία υποδομή που θα φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, μουσικές εκδηλώσεις, συνέδρια και θα προσφέρει στο κοινό μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα σύγχρονα γήπεδα στο εξωτερικό (εστίαση, εμπορικά καταστήματα, διασκέδαση κ.λπ.).

-Η Καβάλα έχει κλειστό γυμναστήριο 1.500 θέσεων στην δυτική πλευρά (Καλαμίτσα), το οποίο εξυπηρετεί τα αθλητικά σωματεία. Θα μπορούσε να το ανακαινίσει και να γίνει πραγματικό στολίδι. Καλύτερο, μάλιστα, από το καινούργιο γυμναστήριο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

-Είναι ευκαιρία, ωστόσο, να κατασκευάσει μία υποδομή που θα είναι «πολύ-εργαλείο», την οποία δεν διαθέτει καμία πόλη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Και συγχρόνως, να δημιουργήσει ένα μεγάλο «πάρκο» αθλητισμού και αναψυχής στο Περιγιάλι, όπου τα επόμενα χρόνια θα «χτυπάει η καρδιά» της πόλης!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.