Με αφορμή τα προβλήματα λειτουργίας της επιχείρησης εξόρυξης υδρογονανθράκων στον κόλπο της Καβάλας και συγκεκριμένα στο πεδίο «Πρίνος», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή του Γιώργου Αρβανιτίδη, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή Δράμας, του Δημήτρη Μάντζου, διευθυντή Κ.Ο. «Κινήματος Αλλαγής», του Ιορδάνη Χοροζίδη και του Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας και των εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων της KAVALA OIL A.E., «Το Βαρέλι», Μανώλη Κελαϊδάκη και Χρήστου Πολυχρόνη.

Αρχικά, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, οι εκπρόσωποι του σωματείου ενημέρωσαν τα στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής», για τις εξελίξεις στη λειτουργία του υπάρχοντος κοιτάσματος, την αναστολή της επένδυσης στο κοίτασμα «Ε» και τις επαφές που έγιναν με την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα, με σκοπό την εξομάλυνση της κατάστασης. Έπειτα από εποικοδομητική συζήτηση και αφού αναγνωρίστηκε η καθοριστική και διαχρονική συμβολή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τόσο το 1999, όσο και το 2013, στη διάσωση και εξέλιξη της επιχείρησης, αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν πως, η συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας εξόρυξης, είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική και την τοπική οικονομία, αλλά και για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.

«Η στήριξη της Πολιτείας και η συμβολή της στη συνέχιση λειτουργίας του κοιτάσματος «Πρίνου», πρέπει να είναι άμεση και καθοριστική. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση και να πάψει να εκπέμπει διφορούμενα και δυσοίωνα μηνύματα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να δοθούν εγγυήσεις πως δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στα δικαιώματα των εργαζομένων και πως αυτοί οι άνθρωποι, που αποτελούν την «ψυχή» της επιχείρησης, την οποία κράτησαν ζωντανή με τους αδιάκοπους αγώνες τους, δεν θα είναι τα οικονομικά θύματα της νέας κρίσης. Τέλος, συμφωνήθηκε η επικοινωνία και η συνεργασία με το σωματείο των εργαζομένων, να είναι συνεχής με ορίζοντα την οριστική επίλυση του ζητήματος», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.