Κατάλαβαν επιτέλους ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσουν hotspot στο Κάτω Νευροκόπι, στον χώρο των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Δράμας στον Γρανίτη. Ο ένας λόγος είναι ότι το σημείο βρίσκεται δέκα μόλις χιλιόμετρα κοντά στα σύνορα και υπήρχε κίνδυνος να δημιουργηθεί νέα Ειδομένη και ο δεύτερος λόγος, ότι αν θα παρέμεναν μετά το καλοκαίρι στο σημείο αυτό, λόγω του κρύου, ίσως να είχαμε και θύματα. Τα εξήγησε όλα αυτά ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννόπουλος στον Υπουργό και το βράδυ του Σαββάτου, δέχθηκε τηλεφωνικά την διαβεβαίωσή του, ότι εγκαταλείπει η κυβέρνηση αυτό το σχέδιο, να εγκαταστήσει εκεί πρόσφυγες.

Έτσι ηρέμησε και η τοπική κοινωνία η οποία είχε ανησυχήσει πολύ από την είδηση της παραχώρησης των κατασκηνώσεων από το Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο στην κυβέρνηση για να γίνει εκεί προσφυγικός καταυλισμός. Άλλωστε, ο νομός Δράμας, ήδη φιλοξενεί περί τους 700 πρόσφυγες στο κτίριο της Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί και το κλειστό κέντρο φιλοξενίας στο Παρανέστι με τους παράνομους μετανάστες κι έτσι η προσφορά του νομού είναι αριθμητικά πολύ μεγαλύτερος απ’ αυτόν που θα του αναλογούσε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.