• Ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, συνιστά ψυχραιμία και υπευθυνότητα στη δήλωση που έκανε, μετά την ενημέρωση που είχε ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού Covid-19 σε επισκέπτες του νησιού από βαλκανική χώρα. Είναι τυχερός που τα κρούσματα είναι λίγα, έως τώρα, ώστε να μη προκαλούν πανικό! Και ο πανικός θα δημιουργηθεί από τον φόβο της διασποράς του ιού στο νησί, το οποίο είναι προετοιμασμένο να διαχειριστεί τυχόν περιστατικά, αλλά ελλοχεύει, πάντα, ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο.
  • Είναι ένα «καμπανάκι» ότι η πανδημία μπορεί να έχει έξαρση ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι! Το διαπιστώνουμε καθημερινά από τις τραγικές ανακοινώσεις σε άλλες χώρες του κόσμου, όπου ο ιός «θερίζει» στην κυριολεξία. Τα κρούσματα αυξάνονται και προστίθενται νέες ανθρώπινες απώλειες στον μακρύ μακάβριο κατάλογο των θυμάτων. Στην Ελλάδα πετύχαμε την σταθεροποίηση και την μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ωστόσο οι εισερχόμενοι φορείς μας αναγκάζουν να εντείνουμε την επιφυλακή. Τα εισερχόμενα κρούσματα, πλέον, είναι περισσότερα από τα εγχώρια και η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα, για να προλάβει μία δυσάρεστη εξέλιξη.
  • Ένα από τα μέτρα αυτά, είναι η αναστολή στη λειτουργία των συνοριακών σταθμών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την οποία υπήρξε αμεσότατη αντίδραση και αρνητική κριτική! Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν λειτουργούσαν κανονικά οι συνοριακοί σταθμοί και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, από τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), στους επισκέπτες, δεν εντόπιζαν όλους τους φορείς χωρίς συμπτώματα.
  • Σήμερα, θα κυκλοφορούσαν στη βόρεια Ελλάδα δεκάδες φορείς του ιού, στους οποίους δεν έγινε τεστ, ή το τεστ ήταν αρνητικό. Καλώς, ή κακώς, η Ελλάδα πρέπει να παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση σε όλες τις χώρες με τις οποίες έχει αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων και πολύ περισσότερο εκείνες που «στηρίζουν» τον λεγόμενο οδικό τουρισμό, όπως οι χώρες της βαλκανικής γειτονιάς μας. Όπου, τον τελευταίο καιρό υπάρχει δεύτερο κύμα του Covid-19 και οι κυβερνήσεις τους επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα.
  • Οι φίλοι Σέρβοι μπορεί να δυσανασχέτησαν με την απαγόρευση που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα έπραττε και η κυβέρνηση της Σερβίας, αν στην Ελλάδα υπήρχε έξαρση της πανδημίας και οι Έλληνες ήθελαν να επισκεφτούν τη χώρα αυτή. Όχι, φίλτατε υπουργέ των εξωτερικών υποθέσεων της Σερβίας, η «δυσάρεστη και κακή» αυτή απόφαση, δεν βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Η βλάβη θα είναι μεγαλύτερη, αν η Ελλάδα επιτρέψει να εισέλθουν δεκάδες φορείς του Covid-19 και ακυρωθεί (στην πράξη) το πλεονέκτημα που απέκτησε, με μεγάλη θυσία, να θεωρείται ασφαλής τουριστικός προορισμός.
  • Φροντίστε εσείς να ελέγξετε την πανδημία στο εσωτερικό της Σερβίας και να είστε βέβαιοι, ότι οι Σέρβοι τουρίστες θα είναι, πάλι, ευπρόσδεκτοι στη φιλόξενη και όμορφη πατρίδα μας. Το ίδιο ισχύει και για τους λοιπούς βαλκάνιους πολίτες, όπου ο Covid-19 ανέκαμψε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.