• Η λειτουργία Ακαδημίας είναι πολύ σημαντική για ένα αθλητικό σωματείο, ιδιαίτερα της περιφέρειας, που δεν έχει την οικονομική ευρωστία για να «αγοράζει» αθλητές για την ενίσχυση των αγωνιστικών τμημάτων του. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο. «Καβάλα», Αντώνης Αντωνίου, αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία του τμήματος πετοσφαίρισης γυναικών, με στόχο η ομάδα γυναικών, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, να στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στις παίκτριες που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου.
  • Η προσπάθεια βρίσκεται σε καλό δρόμο και την περασμένη περίοδο, οι προπονήτριες της ομάδας γυναικών, Έφη Γερακίνη-Ελένη Οικονομίδου, έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε παίκτριες των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών (παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες). Στο ανδρικό τμήμα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού τα αγόρια προτιμούν άλλα αθλήματα, πιο δημοφιλή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ωστόσο, ο προπονητής, Γιώργος Μορφίδης, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πολύ αξιόλογη ομάδα εφήβων και αναζητεί, συνεχώς, αγόρια για το τμήμα παίδων.
  • Στο ποδόσφαιρο, ο Α.Ο. «Καβάλα» έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και διαθέτει μία Ακαδημία, από την οποία θα αναδειχτούν αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες τα επόμενα έτη. Η Ακαδημία στελεχώνεται με πολύ καλούς επιστήμονες προπονητές και έχει επικεφαλής τον Άγγελο Κυρανούδη. Η χρήση του γηπέδου στο Περιγιάλι, έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ακαδημίας και στην προσέλκυση περισσότερων παιδιών.
  • Στην καλαθοσφαίριση, είναι ανάγκη για καλύτερη οργάνωση της προσπάθειας. Αλλά, για να οργανωθεί το τμήμα χρειάζεται ένας υπεύθυνος. Στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., δεν υπάρχει έφορος τμήματος καλαθοσφαίρισης, ο οποίος θα κάνει τον απολογισμό πεπραγμένων της διετίας που πέρασε, από την ανασύσταση του τμήματος!
  • Η συνεργασία με την Ακαδημία «Πάνθηρες», δεν έχει αποφέρει αποτέλεσμα. Εκτός κι αν η κατάσταση που επικρατεί ικανοποιεί τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Εμείς θεωρούμε, ότι ο Α.Ο.Κ. μπορεί και πρέπει να αναδειχτεί, πάλι, στον μεγαλύτερο πόλο του Καβαλιώτικου αθλητισμού και ειδικότερα στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
  • Οι προκλήσεις για τους διοικούντες τον Α.Ο.Κ. είναι αρκετές. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να ιδρυθεί η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) και να βρει, επιτέλους, το δρόμο του το τμήμα ποδοσφαίρου. Όμως και στα υπόλοιπα τμήματα υπάρχουν ανάγκες και υψηλότερες προσδοκίες. Στην καλαθοσφαίριση, δυστυχώς, δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση και οι συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν.
  • Ευελπιστούμε ότι το καλοκαίρι 2019, θα είναι η απαρχή, για την ενίσχυση και του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Α.Ο.Κ. Θα ήταν πολύ θετική είδηση να εμπλεκόταν η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, αλλά τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη διοίκηση του συλλόγου, έχουν επιλέξει άλλη κατεύθυνση. Ο Α.Ο.Κ., επομένως, πρέπει να ακολουθήσει τη δική του πορεία και να πρωταγωνιστήσει, ξανά, στην καλαθοσφαίριση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.