Το «καλντερίμι» της οδού Μοχάμετ Άλι ακόμα ανακατασκευάζεται

0

Πριν από μερικές ημέρες, ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ζήτησε την κατανόηση των Καβαλιωτών για την αναστάτωση που προκάλεσε η εκτέλεση των έργων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) στον Προφήτη Ηλία και στα Ποταμούδια, καθώς και της ανάπλασης στο κέντρο της πόλης.

Αναστάτωση, επίσης, έχει προκαλέσει στους κατοίκους της παλιάς πόλης το έργο της ανακατασκευής της οδού Μοχάμετ Άλι. Λόγω του έργου αυτού, έχει αποκοπεί το ανατολικό από το δυτικό τμήμα της συνοικίας, αφού από τον συγκεκριμένο δρόμο διερχόταν το τρενάκι του Δήμου Καβάλας και ταξί, τα οποία μετέφεραν τους ηλικιωμένους, ως επί το πλείστον, συμπολίτες.

Αλλά, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος, δυσκολεύει και τους πεζούς να τον διασχίσουν. Έτσι, κάποια ηλικιωμένα άτομα δεν μπορούν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης για τις υποχρεώσεις και τις άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Επίσης, όπως μας πληροφόρησαν, σταμάτησε η αποκομιδή των απορριμμάτων, διότι ο κλειστός δρόμος δεν επιτρέπει τη διέλευση του απορριμματοφόρου του Δήμου. Κανείς δεν είναι αντίθετος στην πραγματοποίηση έργων, τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά οφείλουν αυτοί που τα εκτελούν να επιλέγουν την κατάλληλη περίοδο και να τηρούν αυστηρά το χρονοδιάγραμμά τους.

Δεν είναι δυνατόν για ένα μικρό «καλντερίμι» στην παλιά πόλη να χρειάζονται εβδομάδες και μήνες, για να τελειώσει η ανακατασκευή του. Η υπέρβαση του χρονοδιαγράμματος ενός έργου έγινε, δυστυχώς, κανόνας και συστηματική τακτική κάποιων εργοληπτών.

Ωστόσο, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, με το επιχείρημα ότι αν τους κηρύξει έκπτωτους θα αναγκαστεί να επαναλάβει τη γραφειοκρατική διαδικασία και να καθυστερήσει περισσότερο, δείχνει μεγάλη ανεκτικότητα.

Υπάρχει, όμως, ευθύνη και από την πλευρά του Δήμου, αφού σε κάποιες περιπτώσεις η πληρωμή του εργολάβου δεν είναι ομαλή, με αποτέλεσμα να διακόπτονται οι εργασίες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλουν οι πολίτες, είναι να τελειώνουν γρήγορα τα έργα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.