Τα αιτήματα των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) δεν ικανοποιήθηκαν και η πανελλήνια Ομοσπονδία κήρυξε νέα κινητοποίηση. Συγκεκριμένα, από τις 29 Ιουνίου 2020, δεν θα εξυπηρετεί τις διακομιδές των νοσοκομείων. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Οι ήρωες του χτες, οι επαίτες του σήμερα. Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, αυτή τη φορά με άλλους σκηνοθέτες. Τους εργαζόμενους, που πριν από 2 μήνες τους ανέφεραν ως ήρωες της «πρώτης γραμμής» εναντίον της πανδημίας του COVID-19, σήμερα τους αντιμετωπίζουν ως μηδενικά. Παρά τις υποσχέσεις των προηγούμενων ημερών και την (φαινομενική) κυβερνητική βούληση για επίλυση χρόνιων προβλημάτων, δυστυχώς, είμαστε πάλι στο μηδέν. Εμπλοκή του Ε.Κ.Α.Β. σε υποχρεώσεις των νοσοκομείων (εξιτήρια, επανεξετάσεις), παρότι η ηγεσία του Υπουργείου υγείας παροτρύνει τα νοσοκομεία να προσλάβουν προσωπικό για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, με αποτέλεσμα τη μη σωστή κάλυψη του επείγοντος περιστατικού.

Μηδενική ενίσχυση με προσωπικό τα τελευταία χρόνια, παρά την αύξηση των περιστατικών και την πανδημία του COVID-19.

Μη καταβολή, έως και σήμερα, της δαπάνης στολής, παρά τη ψήφιση σχετικού νόμου.

Μη σύσταση νέου οργανισμού ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ.

Μη ένταξη των διασωστών πληρωμάτων ασθενοφόρου στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, είναι μερικά από τα χρόνια προβλήματα που θα έπρεπε εχθές να είχαν λυθεί. Σταθεροί στις απόψεις μας, για δωρεάν δημόσια υγεία και αναβάθμιση του Ε.Κ.Α.Β., μη έχοντας άλλο δρόμο και αφού πρώτα κάναμε ότι ήταν δυνατό για να μη φτάσουμε ως εδώ, αρχίζουμε κινητοποιήσεις με σκοπό την οριστική λύση των παραπάνω προβλημάτων.

Δηλώνουμε ότι, από 29/06/2020, θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β., με την μορφή της αποχής από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις) των νοσοκομείων. Ενημερώνουμε, παράλληλα, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, όλη η ημερήσια δύναμη των ασθενοφόρων θα επιχειρεί για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.