-Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προσέλθουν στις κάλπες, για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Κοινοβούλιο. Το πρώτο ζητούμενο, είναι η μαζική συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές. Η Κύπρος βρίσκεται σε νέα κρίσιμη καμπή και οι βουλευτικές εκλογές γίνονται σε μία περίοδο διαβούλευσης για το λεγόμενο “Κυπριακό ζήτημα”. Ο Κυπριακός λαός πρέπει να εκφράσει την βούλησή του επί των προτεινόμενων “λύσεων”. Γιατί, την ιστορία γράφουν οι παρόντες! Κατά την άποψη μας, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους, με γνώμονα την μοναδική εφικτή και βιώσιμη λύση του “προβλήματος”. Και η λύση αυτή, δεν είναι ούτε η δημιουργία δύο κρατών στο νησί, ούτε η διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία, ούτε η αποκεντρωμένη Ομοσπονδία, ούτε οποιαδήποτε πρόταση έχει ως βάση τον διαχωρισμό των πολιτών σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, όπως επιθυμούν οι θιασώτες της διχοτόμησης της Κύπρου.

-Θεωρούμε πως τα πράγματα είναι πολύ απλά! Για να αποκατασταθεί η έννομη τάξη στο νησί και να ζήσουν οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμονικά, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας, βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου, πρέπει να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο! Είμαστε βέβαιοι ότι, η πλειοψηφία των Τουρκοκύπριων επιθυμεί να ζήσει και να ευημερήσει σε ένα ενιαίο κράτος, το οποίο ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει τα αγαθά του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ποιος Τουρκοκύπριος θα επιλέξει να ζήσει σε ένα απομονωμένο κράτος, που ελέγχεται από την Τουρκία και δεν έχει την διεθνή αναγνώριση; Και να βλέπει τους πολίτες του άλλου κράτους στο ίδιο νησί, να προοδεύουν μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η αξιοποίηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, επομένως, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ενιαίου κράτους, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα είναι ισότιμοι και δεν θα αντιμετωπίζονται ως διαφορετικές κοινότητες.

-Η ύπαρξη δύο κοινοτήτων αποτελεί πολιτικό εφεύρημα των Βρετανών κατακτητών της Κύπρου, στο πλαίσιο του δοκιμασμένου δόγματος “διαίρει και βασίλευε”, το οποίο εκμεταλλεύεται η Τουρκία για να πετύχει τον σκοπό της, που είναι η διαίρεση και, τελικά, η κατάκτηση όλης της Κύπρου. Διότι, η Κύπρος έχει εξαιρετική στρατηγική σημασία για την κυριαρχία στην ανατολική Μεσόγειο. Εάν η Κύπρος γίνει τμήμα της επικράτειας της Τουρκίας, θα της προσφέρει μεγάλη ανάσα, όσον αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου εντός αυτής της ζώνης. Η Τουρκία ζητάει την δημιουργία δύο κρατών, καταρχάς, για να νομιμοποιήσει την στρατιωτική εισβολή το καλοκαίρι του 1974 και το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα εδάφη. Και κατά δεύτερο, για να κερδίσει ότι καλύτερο μπορεί, στο “παζάρι” που γίνεται για τον διαμελισμό της Κύπρου, με την “ευλογία” του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.)! Η πρόταση της δημιουργίας Ομοσπονδίας, είτε διζωνικής-δικοινοτικής, είτε αποκεντρωμένης, είτε όπως αλλιώς θα την ονομάσουν οι θιασώτες του εγχειρήματος, στους οποίους υπάρχουν, δυστυχώς και Ελληνοκύπριοι, μπορεί να καθυστερήσει, κάποια έτη, αλλά δεν θα ακυρώσει τον στόχο της Τουρκίας. Η “ομοσπονδιοποίηση” είναι ο προάγγελος της διχοτόμησης της Κύπρου με αναίμακτο τρόπο!

-Αν η προσέγγιση στην επίλυση του “Κυπριακού ζητήματος” γίνει με βάση την ύπαρξη δύο ξεχωριστών κοινοτήτων, είναι βέβαιο πως θα επικρατήσει ως “μέση λύση” η “ομοσπονδιοποίηση”, την οποία επιθυμούν ο Ο.Η.Ε., η Τουρκία και συγκεκριμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γερμανία, που επέβαλε την συμφωνία των Πρεσπών, για την δήθεν επίλυση του προβλήματος της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Για να πάψει ο εμπαιγμός των πενήντα και πλέον ετών στην Κύπρο, πρέπει να γίνουν τρία πράγματα. Να αποχωρήσουν από τα κατεχόμενα εδάφη, η στρατιωτική δύναμη και οι έποικοι που έφερε η Τουρκία, να επιστρέψουν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι στα χωριά και τις πόλεις τους και να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς των “εγγυητριών δυνάμεων”. Την επόμενη ημέρα, η Κυπριακή Δημοκρατία θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ενιαίο κράτος, ανεξάρτητο, με πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα και δεν μοιράζονται τις εξουσίες ως διαφορετικές κοινότητες. Καλούμε τους Κύπριους πολίτες να ψηφίσουν μαζικά στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 30 Μαΐου 2021 προτάσσοντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο και όχι το κομματικό συμφέρον. Οι εκλογές αυτές είναι εθνικές, αλλά έχουν ευρωπαϊκό πρόσημο!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.