Το εργοστάσιο των Πετρελαίων που παίρνει μπρος …από μόνο του!

0

Ακούσαμε με προσοχή τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων στα Πετρέλαια, του Μανώλη Κελαϊδάκη και μείναμε, ειδικά, στο θέμα της ασφάλειας στο εργοστάσιο το οποίο προφανώς ενδιαφέρει όλους τους Καβαλιώτες. Ο Μ. Κελαϊδάκης έκανε λόγο για “εγκληματική ενέργεια” της εταιρείας να κόψει το φυσικό αέριο προς την εγκατάσταση εκείνο το σαββατοκύριακο προ τριών εβδομάδων περίπου, τονίζοντας ότι αν δεν ήταν οι εργαζόμενοι και οι χειρισμοί τους θα κινδύνευε όλη η περιοχή με σοβαρό ατύχημα. Και στήριξε την άποψή του στο ότι είχαν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις μετά το προγραμματισμένο shutdown.
Για να δούμε όμως, προσεκτικότερα, πως ακριβώς έχει το ζήτημα. Η Ενεργειακή έχει ανακοινώσει δεκάδες φορές, ότι έχει δώσει εντολή, να μη ξεκινήσει η λειτουργία των εγκαταστάσεων όσο υπάρχει το θέμα με την κατάληψή τους από το Σωματείο. Το Σωματείο, βέβαια, αρνείται ότι υπάρχει κατάληψη. Και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρ4χει κατάληψη, την ώρα που απαγορεύουν στα διοικητικά στελέχη του Πρίνου να μπουν μέσα στο εργοστάσιο!!! Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που σίγουρα θα διευκρινιστεί από τις αρμόδιες αρχές.
Αφού, λοιπόν, η Ενεργειακή είχε δώσει εντολή να μην ξεκινήσει η λειτουργία των εγκαταστάσεων, πώς έρχεται και λέει ο πρόεδρος του Σωματείου ότι είχαν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις και γι’ αυτό δεν έπρεπε να κοπεί το φυσικό αέριο; Πώς ξεκίνησαν να λειτουργούν οι εγκαταστάσεις, όταν η διοίκηση έχει ζητήσει να μην ξεκινήσει η λειτουργία τους; Προφανώς άλλοι, που ήταν μέσα στο εργοστάσιο έδωσαν αυτή την εντολή, παραβαίνοντας την εντολή της διοίκησης. 
Εκτός αν, τελικά, το εργοστάσιο των Πετρελαίων μπορεί και παίρνει μπροστά …από μόνο του!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.