Το δικό τους μήνυμα ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό έστειλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καβάλας, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Στην προσπάθεια συμμετείχαν οι χορωδίες των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας και μαθητές με εκπαιδευτικούς σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, μόνο εάν ζήσει κάποιος την εμπειρία της λειτουργίας ενός ειδικού σχολείου, θα μπορέσει να καταλάβει τον ψυχισμό, τα προβλήματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρίες. Έτσι θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης των ατόμων αυτών, τα οποία δίνουν και ζητούν αγάπη. Ο Κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όσους και όσες συνέβαλαν στην ίδρυση του σχολείου και συμβάλλουν στη λειτουργία του. Το σχολείο αποτελεί σημαντική ψυχολογική και κοινωνική διέξοδο για τους σαράντα μαθητές και μαθήτριες, που με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού αναπτύσσουν γνωστικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκτός από τη θεωρητική και εργαστηριακή επιμόρφωση, γίνονται επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε εργασιακούς και άλλους χώρους, καθώς και άλλες δράσεις που συμπληρώνουν τον ρόλο του σχολείου και ενισχύουν την κοινωνικοποίηση των μαθητών.

Χαιρετισμό απηύθυνε, ακόμα, ο πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με αναπηρίες Νομού Καβάλας, Σμάραγδος Κρεμμύδας, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, στις επιτυχίες και στις διεκδικήσεις του. Εκ μέρους του Δήμου Καβάλας, τέλος, μίλησαν οι: Μαρία Φραντζεσκάκη (αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας) και Ευαγγελία Δρακονάκη (πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή»).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.