Τον απολογισμό των δράσεων που συμμετείχε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απέστειλε, στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί, η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Έντονη, συχνή και ιδιαίτερα σημαντική, ήταν η παρουσία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου που διανύσαμε. Καταρχάς, η Φιλαρμονικήκαι το παράρτημά της στις Κρηνίδες, πλημμύριζαν διαρκώς με μουσική κάθε γωνιά της πόλης και των γύρω περιοχών.

Επίσης, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στην πλατεία Ελευθερίας, στο καθιερωμένο έθιμο φωταγώγησης του δένδρου των Χριστουγέννων από την δήμαρχο Καβάλας, πριν από τη συναυλία του Γιάννη Ζουγανέλη, συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο με απόλυτη επιτυχία, οι χορωδίες και η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας θεωρητικών, Κατερίνας Κοψαχείλη και του καθηγητή παραδοσιακών οργάνων, Μανώλη Παργεντάκη, αντίστοιχα.

Μία εβδομάδα αργότερα (18 Δεκεμβρίου 2018), δύο σύνολα του Δ.Ω.Κ. με συνεχή παρουσία στην πόλη, παρουσίασαν εορταστική μουσική στη δημοτική καπναποθήκη. Εκεί, η ορχήστρα εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του καθηγητή βιολοντσέλου, Χρήστου Κόζαλη, έπαιξε το κοντσέρτο των Χριστουγέννων του Ιταλού συνθέτη της εποχής Μπαρόκ, Arcangelo Corelli. Στη συνέχεια απολαύσαμε την Ακορντεονάτα υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ακορντεόν, Παύλου Ξανθόπουλου, σε γνωστές επιτυχίες του διεθνούς Χριστουγεννιάτικου ρεπερτορίου. Η αίθουσα γέμισε από φιλόμουσους, που επαίνεσαν τα δύο σχήματα για την άρτια εμφάνισή τους.

Την προπαραμονή των Χριστουγέννων (23 Δεκεμβρίου 2018) το Bohemian Jazz Ensemble, ένα νεανικό σχήμα που απαρτίζουν επτά αριστούχοι μαθητές του Δ.Ω.Κ., υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κρουστών, Κρίστοφερ Μπάκα, παρουσίασε το ανανεωμένο πρόγραμμά του στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, που καταχειροκρότησε τα μέλη του συνόλου. Όσοι θεατές δεν είχαν ξανακούσει τις εξαιρετικές ερμηνείες του συνόλου, δεν δυσκολεύονταν να πιστέψουν πως η ορχήστρα δεν ήταν επαγγελματική. Μάλιστα, παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης Λήμνου, που έτυχε να βρίσκεται στην Καβάλα ανεπίσημα για διακοπές, πρότεινε στον διευθυντή του Δ.Ω.Κ. την μετάκληση του συνόλου στο νησί. Υπενθυμίζουμε πως το Bohemian Jazz Ensemble, έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία και εκτός Ελλάδος, στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μαθητές φωνητικής της καθηγήτριας, Σύλβιας Γκότσεβα, με συνοδεία της καθηγήτριας αρμονίου, Σέβης Μωυσίδου, τραγούδησαν τα κάλαντα και ψυχαγώγησαν τους νοσηλευόμενους στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Λυδία», ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρόσκληση. Η προσφορά των μαθητών και καθηγητριών του Δ.Ω.Κ. εκτιμήθηκε δεόντως τόσο από τους υπευθύνους, όσο και από τους νοσηλευομένους. Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποίησε την παραμονή των Χριστουγέννων και η Φιλαρμονική».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.