Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών «μπλόκαρε», αλλά δεν ματαίωσε, την συμμετοχή του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα της Super League 2!

0

Με την πρώτη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στην αίτηση για προσωρινή διαταγή, η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965 απέκτησε το δικαίωμα να περιληφθεί στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2 για την περίοδο 2021-2022. Με την δεύτερη απόφαση, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, για την αίτηση αναστολής, το συμβούλιο των εφετών «μπλόκαρε» την συμμετοχή της ομάδας ποδοσφαίρου της Καβάλας στο πρωτάθλημα έως ότου εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης (της αρνητικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού). Δηλαδή, ο Α.Ο.Κ. δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2, αν δεν υπάρξει δικαστική απόφαση που να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν το συμβούλιο εφετών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής, ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, αλλά με την πιθανότητα να αποβληθεί από αυτό, εφόσον το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριπτε την αίτηση ακύρωσης!

Επομένως, ο Α.Ο.Κ. είναι υποχρεωμένος να αναμένει την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης και την ετυμηγορία του δικαστηρίου γι’ αυτή. Το ερώτημα είναι τι θα πράξει η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος της Super League 2; Θα προχωρήσει στην κλήρωση των αγώνων, χωρίς να συμπεριλάβει την Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965; Θα αναβάλλει την κλήρωση, άρα και την έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι να βγει η δικαστική απόφαση; Θα πραγματοποιήσει την κλήρωση με την ομάδα Χ (όπου Χ η ομάδα της Καβάλας) και θα αρχίσει το πρωτάθλημα στις 10 Οκτωβρίου 2021; Κι όταν ο Α.Ο.Κ. εξασφαλίσει δικαστικά την συμμετοχή του, θα αρχίσει να παίζει διαδοχικά τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν. Αλλιώς, η θέση θα μείνει κενή και οι υπόλοιπες ομάδες θα κάνουν «ρεπό» κάθε αγωνιστική ημέρα.

Μπορεί η ελπίδα να «πάγωσε», με την απόφαση της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου 2021, αλλά δεν έσβησε! Μάλιστα, ενισχύεται ενόψει του δικαστηρίου για την αίτηση ακύρωσης, αφού το συμβούλιο εφετών έκανε δεκτό το βασικό νομικό επιχείρημα των εκπροσώπων του Α.Ο.Κ., ή, αν προτιμάτε, δεν δέχτηκε το νομικό επιχείρημα της πλευράς του ελληνικού δημοσίου. Ότι, το εδάφιο του νόμου που αναφέρεται στην προθεσμία των τριάντα (30) ημερών πριν από την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων, για την υποβολή της αίτησης στην Ε.Ε.Α., δεν αφορά την Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» 1965, παρά μόνο τα σωματεία που προβιβάστηκαν από την ερασιτεχνική Γ΄ εθνική κατηγορία στην Super League 2, όπως είπε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην Βουλή των Ελλήνων, ή πως ισχύει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2022-2023), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ε.Α. Ο δικαστικός αγώνας, επομένως, δεν τελείωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.