Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) και η δημοτική σχολή χορού Καβάλας, διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Ορθοσωμία και κίνηση», με εισηγητή τον Δημήτρη Σωτηρίου. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ορθοσωμία σημαίνει σωστή στάση σώματος. Το σώμα μας (πρέπει να) έχει μία τέλεια μυϊκή ισορροπία. Όλοι οι μυς, να είναι εξίσου δυνατοί και ευλύγιστοι.

Το ανθρώπινο σώμα στέκεται σε όρθια θέση και κινείται αρμονικά μέσα στο χώρο με τη βοήθεια του σκελετού και των μυών. Η σωστή στάση του σώματος καθορίζεται από τη δυναμική ισορροπία των μυών που το στηρίζουν. Εάν ένας μυς βραχυνθεί, ή ένας άλλος χαλαρώσει υπερβολικά, διαφοροποιεί αυτή την ισορροπία και, τελικά, αλλάζει η στάση του σώματος.

Οι παθολογικές καταστάσεις του μυοσκελετικού συστήματος, που δεν οφείλονται σε κληρονομικά προβλήματα, ή ατυχήματα, έχουν την αιτία τους στην άνιση χρησιμοποίηση των μυών του σώματος. Η καθιστική ζωή αδρανοποιεί το μυϊκό σύστημα, μειώνοντας την αντοχή του, με αποτέλεσμα το ποσοστό του βάρους, το οποίο θα έπρεπε να κατανέμεται στους μύες, αναπόφευκτα να μεταφέρεται στα οστά και στους συνδέσμους. Έτσι, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης, αλλά κυρίως της λανθασμένης φόρτισης αυτών των ιστών, να οδηγούμαστε στην εμφάνιση του πόνου.

Στο μάθημα αυτό, θα ασχοληθούμε με τη βαρύτητα και τον τρόπο αξιοποίησης της μηχανικής του ανθρώπινου σώματος. Με ποιο τρόπο μπορούμε να κινούμαστε, χωρίς να πιέζουμε τις αρθρώσεις μας, καταβάλλοντας λιγότερη μυϊκή δύναμη, συνειδητοποιώντας, ο κάθε ασκούμενος την ιδιαίτερη ανατομία του.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 16 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι αιτήσεις κατατίθενται από την Τρίτη 28 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας (οδός Φιλίππου 4, τηλ. 2510220876-2510220877, ώρες 10:00-14:00, φαξ 2510220878 και email: thkavala@otenet.gr)».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.