Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), η δημοτική βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, υποδέχονται τον Αλέξη Πανσέληνο, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Είσοδος ελεύθερη. Ο Αλέξης Πανσέληνος θεωρείται από τους σημαντικότερους, αν όχι ο σημαντικότερος συγγραφέας σήμερα στην Ελλάδα. Συζητά με την δημοσιογράφο και συγγραφέα, Κυριακή Μπεϊόγλου, για τους ήρωες του. Άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω, προσπαθούν, ελπίζουν, ζούνε μία περιορισμένη ζωή, αλλά το παλεύουν με θάρρος. Αυτό το βράδυ βάζουν στο πικάπ «ελαφρά ελληνικά τραγούδια» και κοιτάζουν πρόσωπα στις φωτογραφίες που δημοσίευαν οι εφημερίδες της εποχής, φιγούρες που θυμίζουν τα πορτρέτα μιας πολυάνθρωπης οικογένειας. Μιλούν για την μυθιστορηματική τοιχογραφία μιας γενιάς που προσπαθούσε να αναρρώσει μέσα σε ένα κόσμο που μάτωσε. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Θοδωρής Γκόνης.

Βιογραφικό

Ο Αλέξης Πανσέληνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και δικηγόρησε έως και το 1997. Πρώτο του βιβλίο, το 1982, η συλλογή «Ιστορίες με σκύλους». Ακολούθησαν η βραβευμένη με κρατικό βραβείο μυθιστορήματος «Μεγάλη Πομπή» (1985, επανέκδοση από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2013), τα μυθιστορήματα «Βραδιές μπαλέτου» (1991, επανέκδοση από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2016), «Ζαΐδα, ή Η καμήλα στα χιόνια» (1996, επανέκδοση από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2010), «Ο κουτσός άγγελος» (2002), «Σκοτεινές επιγραφές» (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2011), που τιμήθηκε με το βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού «Διαβάζω» (2012), «Η κρυφή πόρτα» (2016) και «Ελαφρά ελληνικά τραγούδια» (2018). Ένας τόμος με δοκίμια (Δοκιμαστικές πτήσεις) το 1993, η συλλογή διηγημάτων «Τέσσερις ελληνικοί φόνοι» (2004), μεταφράσεις ξένης λογοτεχνίας, όπως «Ο Βλακοχορτοφάγος», του John Barth (1999) και το αυτοβιογραφικό «Μία λέξη χίλιες εικόνες» (2004).


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.