Το θεατρικό αναλόγιο: «Το ημερολόγιο του Λεωνή» παρουσιάζεται την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στο «Ζωγράφειο» Λύκειο Κωνσταντινούπολης, από τη Δημοτική Θεατρική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.). Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας συμμετέχει με το θεατρικό αυτό αναλόγιο στο διεθνές μαθητικό συνέδριο με θέμα: «Ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς», που διοργανώνεται από το «Ζωγράφειο» Λύκειο Κωνσταντινούπολης, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια «Ε. Μαντουλίδη» Θεσσαλονίκης, από τις 14 έως και 18 Μαρτίου 2018, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Ο Λεωνής, δηλαδή ο Γιώργος Θεοτοκάς, μας περπατά στο δημοτικό κήπο του Ταξιμιού. Ζούμε μαζί του τη μεγάλη πυρκαγιά της Πόλης, μέσα από το εργαστήριο ζωγραφικής του κυρίου Μοντεφρεντίνι ανακαλύπτουμε τα χρώματα και τον κόσμο, με τον Παύλο Πρώιο -τον ήρωα των παιδικών του χρόνων- τον ακούμε να μιλάει για την αγάπη και τον έρωτα, βολτατζάρει με την Ελένη Φωκά στη θάλασσα της Πριγκίπου, ενώ στο βάθος ακούγονται οι σειρήνες του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. «Ο δημοτικός κήπος του Ταξιμιού είτανε κόσμος ολόκληρος. Για να μπεις πλήρωνες εισιτήριο, οι μεγάλοι ένα γρόσι, τα μωρά τίποτα. Αν περπατούσες στα φυτεμένα μέρη, αν έκοβες λουλούδια, ή κλαδιά, σε κυνηγούσανε και σε δέρνανε με τη βίτσα. Είχε και βατράχους πλήθος, φωνακλάδες και αστείους. Δεξιά είτανε μια παράγκα που πουλούσε τσοκολάτες, κουφέτα, παστέλι, σιμίτια, φιστίκια, στραγάλια, κολοκυθόσπορους ψημένους και αλατισμένους και κορόμηλα πράσινα. Δέκα κορόμηλα μια δεκάρα, αν παζάρευες μπορεί να έπαιρνες και έντεκα, το βράδυ αρρωστούσες λιγάκι, μα άξιζε ο κόπος», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Οι συντελεστές του θεατρικού αναλογίου

Σκηνοθετική επιμέλεια/σύνθεση κειμένου: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνογραφική-εικαστική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.