Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, στην οποία συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας, Κυριακή Χιώτη-Πρασσά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Θοδωρής Γκόνης και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, Απόστολος Αγελαράκης, έγινε συζήτηση για την προτεινόμενη προγραμματική σύμβαση, προκειμένου να σταλούν στο Υπουργείο Πολιτισμού οι απόψεις του Δήμου Καβάλας. Το δελτίο Τύπου αναφέρει, επίσης, τα εξής: «Όπως είναι γνωστό, η προγραμματική σύμβαση υπογράφεται, συνήθως, τον Νοέμβριο, αλλά αυτή τη φορά υπήρξε καθυστέρηση, λόγω της μεταφοράς της αρμοδιότητας των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Αυτό έχει ως συνέπεια, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας να μην μπορεί να εκταμιεύσει ούτε καν τη χρηματοδότηση του Δήμου Καβάλας, για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα. Το Υπουργείο Πολιτισμού έστειλε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, πάνω στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες επισημάνσεις, για καλύτερη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.