Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα Farmers for future

0

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Καβάλας συμμετέχει την περίοδο 2020-2022 στην υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ202, με τίτλο: «Innovative agricultural techniques to boost entrepreneurial skills of future farmers» (Καινοτόμες γεωργικές τεχνικές για την ενίσχυση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των μελλοντικών αγροτών), με ακρωνύμιο «Farmers for future» και κωδικό εγκεκριμένου σχεδίου 2020-1-IT01-KA202-008505, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, πρόκειται για μία στρατηγική συνεργασία για επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση του Ι.Ε.Κ. Καβάλας με πέντε ευρωπαϊκούς Οργανισμούς από άλλες χώρες της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα, με τεχνικό-επαγγελματικό σχολείο από την κεντρική Ιταλία, που είναι συντονιστής της σύμπραξης και εκπαιδευτικούς φορείς από την Ρουμανία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία. Στόχος του έργου είναι, η ενίσχυση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης των αγροτών του μέλλοντος. Οι δραστηριότητες του έργου θα οργανωθούν στις ακόλουθες ενότητες:

1) Πώς είναι το χώμα μου, ο αέρας μου, η περιοχή μου;

2) Πώς μπορώ να διατηρήσω το περιβάλλον στη γεωργία και στην κτηνοτροφία;

3) Τι είναι η καινοτομία στη γεωργία και την κτηνοτροφία;

4) Πώς μπορώ να αρχίσω μία επιτυχημένη και καινοτόμο επιχείρηση στον τομέα της γεωργίας, ή της κτηνοτροφίας;

5) Πώς μπορώ να ελέγξω, να διαχειριστώ, να καινοτομήσω, να βελτιώσω τις επιχειρήσεις;

6) Η δική μας start-up επιχείρηση!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://iek-kavalas.gr/ και στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://farmersforfuture.eu/. Στη διάρκεια του έργου θα παραχθεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, προβλέπονται μετακινήσεις σπουδαστών συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, προς και από τις χώρες εταίρους, με στόχο τη συνεργασία, την πολιτιστική ανταλλαγή και τη διεύρυνση της κουλτούρας των συμμετεχόντων, αλλά και των κοινωνιών απ’ όπου προέρχονται, στο πλαίσιο της ενοποιημένης ευρωπαϊκής κοινότητας. Η συνεργασία και οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του COVID-19, διεξάγονται μόνο διαδικτυακά.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.