Έπειτα από πρόσκληση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συμμετείχε στις δράσεις του 2ου φεστιβάλ παιχνιδιού, που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στα δύο πρωινά του διημέρου 17 και 18 Μαΐου 2018, συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Μουσικής Προπαιδείας και Θεωρητικών, Κωνσταντίνα Σαμαρά, συντόνισε ομαδικά μουσικοκινητικά παιχνίδια για περισσότερα από 150 παιδιά από εννέα νηπιαγωγεία. «Ακούγοντας μελωδίες από γνωστά έργα κλασικού ρεπερτορίου, τα παιδιά ανέπτυξαν την αίσθηση του ρυθμού και ανταποκρίθηκαν στο διαφορετικό χαρακτήρα των μελωδιών. Μέσα από αυτές τις ομαδικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι μαθητές γνώρισαν καλύτερα και αγάπησαν περισσότερο την μουσική.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο Δ.Ω.Κ. λειτουργούν κάθε έτος τα ιδιαίτερα δημοφιλή τμήματα Μουσικής Προπαιδείας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό διετές, ή ταχύρρυθμο μονοετές πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 έως 7 ετών). Στόχος του προγράμματος είναι, να τα εισαγάγει βιωματικά στον υπέροχο κόσμο της μουσικής, μέσα από τον πειραματισμό, την έκφραση, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία σε ολιγομελή τμήματα των οκτώ μαθητών. Έτσι, η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο για τη γενικότερη καλλιέργεια της παιδικής ψυχής.

Η φιλοσοφία της Μουσικής Προπαιδείας βασίζεται στα λόγια του διάσημου Ελβετού παιδαγωγού Pestalozzi (Πεσταλότσι): «Με το παιδί, από το παιδί, για το παιδί». Στο τέλος του προγράμματος, κάθε παιδί είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να παρακολουθήσει μαθήματα εκμάθησης οργάνου (εάν το επιθυμεί). Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα οικονομικά πακέτα, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Δ.Ω.Κ. (τηλ: 2510222119) από 15:00 έως και 21:30», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.