Στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 του τομέα σχολικών συμπράξεων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με τίτλο: «Eat well-Move more-Do Better», πραγματοποιήθηκε από 25 έως και 29 Νοεμβρίου 2019, η 1η κινητικότητα του προγράμματος στη διάρκεια της οποίας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Αμυγδαλεώνα επισκέφτηκαν το σχολείο YAHLAR DURALİ BEZCİ PRIMARY SCHOOL στην Άγκυρα της Τουρκίας, προκειμένου να οργανώσουν το πλάνο του προγράμματος για τα επόμενα δύο έτη και να καθορίσουν τις επιμέρους δραστηριότητες, ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι. Όπως αναφέρει, ακόμα, το δελτίο Τύπου: «Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, τη Λετονία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Τουρκία και την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει θέμα τη διατροφή και την άθληση και θα επικεντρωθεί στην καθοδήγηση και ενθάρρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους, ώστε να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθώς και σωματική άσκηση, για να μειώσουν τα εμπόδια στη μάθηση, καθώς οι υγιείς μαθητές είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλάμβανε ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, επισκέψεις σε μουσεία και ιστορικά μνημεία της περιοχής, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξενάγηση στα αξιοθέατα και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία, να πάρουν μία μικρή γεύση της τουρκικής κουλτούρας και φιλοξενίας. Το επόμενο «ραντεβού» είναι τον Μάρτιο 2020, για τη 2η κινητικότητα στην Πολωνία».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.