Συνεδρίασε, για πρώτη φορά, στις 28 Δεκεμβρίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβούλιου Δήμου Καβάλας, το νεοσύστατο δημοτικό συμβούλιο νεολαίας του Δήμου. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, στην πρώτη συνεδρίαση συμμετείχαν 30 νέοι και το κύριο θέμα ήταν η εκλογή του προεδρείου. «Το δημοτικό συμβούλιο νεολαίας Καβάλας απέδειξε έμπρακτα, ότι ο διάλογος μπορεί να αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της πολιτικής πραγματικότητας, ενισχύοντας τις βάσεις και τα θεμέλια ενός πολιτικού πολιτισμού. Αναμφίβολα, η γενιά της κρίσης έμαθε να εκμεταλλεύεται τα προβλήματα και να τα μετατρέπει σε ευκαιρίες. Η δημιουργική πνοή και σκέψη, την οποία κόμισαν οι τριάντα συμμετέχοντες, φανερώνει και την αισιόδοξη προοπτική του όλου εγχειρήματος. Η συζήτηση κύλησε σε ένα υψηλό πολιτικό επίπεδο», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Στο προεδρείο εξελέγησαν οι: Μαίρη-Αφροδίτη Αλάγιαλη (εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες) πρόεδρος, Παναγιώτης Σαατζόγλου (μέλος του σωματείου Entaxis) αντιπρόεδρος, Κυριακή Ζαφειρίδου (από το μητρώο νέων πολιτών) γραμματέας, Ιουλία Κυριακίδου (μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων) υπεύθυνη οικονομικών, Σπυρίδων Κατσικαρώνης (εκπρόσωπος του συλλόγου «Διάλογος των Νέων») εκπρόσωπος Τύπου.

Το δημοτικό συμβούλιο νεολαίας Δήμου Καβάλας, αποτελεί το συλλογικό όργανο της νεολαίας του Δήμου. Σε αυτό συμμετέχουν μαθητές λυκείων, φορείς και συλλογικότητες της νεολαίας, αλλά και νέοι πολίτες του Δήμου. Αποτελεί το κύριο όργανο θεσμικής εκπροσώπησης των νέων του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.