Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Παγγαίου ενώνει την φωνή του με τους αγρότες

0

Την στήριξη στον αγώνα των αγροτών, για την ικανοποίηση σειράς σημαντικών αιτημάτων, εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Παγγαίου, το οποίο εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα: «Καλούμαστε ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου να συνδράμουμε στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των αγροτών του Δήμου μας, τα οποία γνωρίζουν αντικειμενικά μία πρωτοφανή έξαρση στην ιδιαίτερα δυσμενή από οικονομικής απόψεως συγκυρία που βιώνουμε. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

-Καλπάζουσα, μέρα με την μέρα, αύξηση του κόστους παραγωγής (σπόροι, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.λπ.) δίχως να έχουν καν δρομολογηθεί οι εκ των ων ουκ άνευ δράσεις της θέσπισης αγροτικού πετρελαίου, της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια και η ενίσχυση λιπασμάτων, ζωοτροφών και αγροεφοδίων.

-Απαξιωτικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων με παράλληλη χαμηλή ζήτηση λόγω της πανδημίας σε ορισμένα προϊόντα.

-Συνεχής συρρίκνωση στον Νομό Καβάλας της ασφαλιστικής κάλυψης (ΕΛ.Γ.Α.) σε περιπτώσεις ζημιών, ενώ θα έπρεπε να γίνονται δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό και διαφάνεια στην λειτουργία του ΕΛ.Γ.Α.

-Υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές με ανελαστικότητα στην αποπληρωμή τους που δεν αφήνει περιθώρια διευκόλυνσης των υπόχρεων.

-Επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής με δυσμενέστατες για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων συνέπειες, φαινόμενο που δημιουργεί την ανάγκη αναμόρφωσης του απαρχαιωμένου κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α.

-Μη αποτελεσματική στάση της κεντρικής διοίκησης και των σχετικών θεσμών, όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα και την διασφάλιση όπου χρειάζεται γενναίων μεταρρυθμίσεων.

Για την επίλυση αυτών και πολλών ακόμα προβλημάτων ενώνουμε την φωνή μας ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παγγαίου με την φωνή των αγροτών του τόπου μας και απαιτούμε να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, που ουσιαστικά εξασφαλίζει την τροφή σε όλους μας, με συνεχή τιτάνιο αγώνα, αλλά δυστυχώς χωρίς το ανάλογο αντίκρισμα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.