Στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ ανέρχεται η δαπάνη της «ενεργειακής αναβάθμισης» του δημοτικού (κλειστού) κολυμβητηρίου στο Περιγιάλι Καβάλας, όπως προκύπτει από την σύμβαση του έργου που υπέγραψε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022. Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίας:

-Αποξήλωση παλιάς μόνωσης, επισκευή και νέα θερμομόνωση της οροφής.

-Εγκατάσταση αερόψυκτων αντλιών θερμότητας για θέρμανση-ψύξη χώρων, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης υδάτινων στοιχείων.

-Εγκατάσταση θερμοκαλύμματος στα υδάτινα στοιχεία.

-Εγκατάσταση ηλιακών πεδίων.

-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος υπό καθεστώς αυτοπαραγωγού: ισχύς 40ΚWp, εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή ενέργειας 65.000ΚWh, ποσοστιαία συμβολή στην κατανάλωση ενέργειας του κτηρίου μετά τις επεμβάσεις 4,4%.

-Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέου τύπου LED.

-Αναβάθμιση Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου.

-Εγκατάσταση ρυθμιστών συχνότητας (inverter) σε ανεμιστήρες κεντρικών κλιματιστικών μονάδων.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα ολοκληρωθεί στις αρχές του έτους 2023. «Με τις παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνθήκες μεγάλης ενεργειακής κρίσης, ο Δήμος Καβάλας θα πετύχει σημαντικότατη μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου. Μετά το πέρας των εργασιών, το κολυμβητήριο θα αναβαθμιστεί ενεργειακά και από την κατηγορία Ε, θα πάει στην κατηγορία Β+. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ., Χρήστο Μέτιο, γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Καβάλας, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Οι εργασίες από την ανάδοχο εταιρία θα αρχίσουν στις 20 Αυγούστου και θα εκτελεστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία του κολυμβητηρίου, καθώς και το πρόγραμμα των ομάδων που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κανα καθισματακι θα βαλετε κε Δημαρχε; Καλο κ σωστο το 1.5 εκατ για την ενεργειακη αναβαθμιση αλλα τι θα γινει θα γερασουμε καθισμενοι στα τσιμεντα οπως 40 χρονια στο Ανθη Καραγιαννη, που αν δεν εβγαινε ο ΑΟΚ στην Α Εθνικη επι Ψωμιαδη ακομα στα τσιμεντα θα καθομασταν. Δημαρχε το νου σου στο ανοιχτο κολυμβητηριο!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.