Το Δασαρχείο Καβάλας είναι το μόνο που διαθέτει ιστοσελίδα σε λειτουργία!

0

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, από το καλοκαίρι έως τον Δεκέμβριο του 2013, σε όλες τις δασικές υπηρεσίες της χώρας.

Τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στα συναρμόδια Υπουργεία (Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης). Στην έκθεση που συνέταξαν οι επιθεωρητές-ελεγκτές δημόσιας διοίκησης αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «H ανάγκη διενέργειας της επιθεώρησης προέκυψε από τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών πολιτών, οι οποίες υποβάλλονται στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και οι οποίοι αναφέρουν προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους από τις δασικές υπηρεσίες, που αφορούν κυρίως μεγάλες καθυστερήσεις για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους και παραλείψεις οφειλομένων ενεργειών, ως προς την επιτήρηση και προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων».

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν οι 103 δασικές υπηρεσίες της χώρας (80 Δασαρχεία και 23 Διευθύνσεις Δασών χωρίς Δασαρχείο), οι οποίες εποπτεύουν 280 Δασονομεία και 1.023 Δασοφυλακεία.

Το κύριο συμπέρασμα της έρευνας είναι, ότι μόλις το ένα τρίτο (36% περίπου) των Δασαρχείων επιτηρεί επαρκώς την περιοχή ευθύνης του, ενώ 8 στα 10 Δασαρχεία δεν εξυπηρετούν όλους τους πολίτες στις οριζόμενες από το νόμο προθεσμίες.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, ακόμα, ότι ιστοσελίδα διαθέτει σε λειτουργία μόνο το Δασαρχείο Καβάλας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.