Σε «αγωνιστική ετοιμότητα» κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με αφορμή το έγγραφο που έλαβε από το Δασαρχείο Καβάλας, με το οποίο καλείται η δημοτική αρχή, έως τις 24 Αυγούστου 2016, να κατεδαφίσει όλες τις σταθερές κατασκευές στο δημοτικό κάμπινγκ στην Κεραμωτή. Το αίτημα του Δασαρχείου έγινε κατόπιν καταγγελίας πολιτών, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Νέστου, ο οποίος είπε, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, ότι θα προβεί σε αποκάλυψη των πολιτών που δεν επιθυμούν την πρόοδο του τόπου. «Δεν πάει άλλο. Θα αποκαλύψω αυτούς που έκαναν την καταγγελία, για να μάθουν οι δημότες ποιοι δεν θέλουν να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Να είστε σε επιφυλακή, γιατί θα χρειαστεί να «βάλουμε τα κορμιά μας μπροστά», ώστε να εμποδίσουμε την συγκεκριμένη απόφαση», ανέφερε. Η δημοτική αρχή ζήτησε παράταση στην κατεδάφιση των κτισμάτων που υπάρχουν εντός του δημοτικού κάμπινγκ, προκειμένου να απομακρύνει τα κινητά μέρη.
Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τον κανονισμό λειτουργίας αγροτικής τηλεθέρμανσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Στη ψηφοφορία μειοψήφησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και τον λόγο εξήγησε ο επικεφαλής, Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι άλλαξε η στόχευση του σημαντικού αυτού έργου για τον Δήμο Νέστου. «Θα έπρεπε να είμαστε όλοι χαρούμενοι και ενωμένοι, γιατί αν δεν βρισκόταν ο επενδυτής, σήμερα θα κλαίγαμε όλοι επειδή το έργο απεντάχθηκε. Χάρη στην επένδυση που έγινε «πέφτει χρήμα» στην τοπική κοινωνία», απάντησε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ενώ ο Περικλής Αμπεριάδης, επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, σχολίασε πως πρόκειται για έναν απλό κανονισμό.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.