• Όπως ήμασταν (και είμαστε) αντίθετοι στην μετονομασία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σε Α.Ο. «Καβάλα», την οποία ζητούσαν από τον μεγαλομέτοχο της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Κ.Α.Ε.), Κώστα Παπακωνσταντίνου, οι οργανωμένοι φίλαθλοι της ομάδας ποδοσφαίρου της Καβάλας (Γαλάζιοι Αργοναύτες), ήμασταν (και είμαστε) αντίθετοι στην ιδέα της δημιουργίας μιας κοινής ομάδας στην καλαθόσφαιρα, η οποία θα εκπροσωπεί τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.
  • Θα αναρωτηθείτε γιατί αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα και αυτή τη χρονική περίοδο. Η αφορμή ήταν, το σχόλιο ενός δήθεν παραγωγού αθλητικής εκπομπής, ο οποίος είπε στα ερτζιανά, ότι κάποιοι στενόμυαλοι «εμπόδισαν» την υλοποίηση της ιδέας του Κ. Παπακωνσταντίνου, να ιδρυθεί μία νέα Κ.Α.Ε. από τη συνένωση των Κ.Α.Ε. Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας και Κ.Α.Ο. Δράμας που αγωνίζονταν στην Α1 εθνική κατηγορία. Καταρχάς, πιστεύουμε ότι ο ίδιος ο Κ. Παπακωνσταντίνου αντιλήφθηκε πως το εγχείρημα αυτό δεν μπορούσε να έχει επιτυχία. Γι’ αυτό και δεν επέμεινε στην πρόταση του, ούτε και το κρίσιμο καλοκαίρι, που ο Κ.Α.Ο. Δράμας είχε σοβαρό πρόβλημα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας και ο μεγαλομέτοχος του αναζητούσε (οικονομικά) στηρίγματα στην κοινωνία της Δράμας, τα οποία, τελικά, δεν βρήκε και ανακοίνωσε τη διάλυση της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.
  • Εκείνο που προέχει, κατά την άποψη μας, δεν είναι η δημιουργία μιας κοινής ομάδας που θα εκπροσωπεί την Καβάλα και τη Δράμα, αλλά η ύπαρξη μιας ισχυρής ομάδας που θα εκπροσωπεί την Καβάλα στο υψηλό επίπεδο της ελληνικής καλαθόσφαιρας. Πως είναι δυνατόν να τα «βρούνε» μεταξύ τους οι Καβαλιώτες με τους Δραμινούς, όταν δεν υπάρχει επικοινωνία και σύμπνοια μεταξύ των ανθρώπων του αθλήματος μέσα στην πόλη της Καβάλας; Έχοντας δεδομένη τη διάλυση του Κ.Α.Ο. Δράμας, θεωρούμε ευτύχημα που δεν έγινε πραγματικότητα η συνεργασία που «οραματίστηκε» ο Κ. Παπακωνσταντίνου. Ο δήθεν παραγωγός της αθλητικής εκπομπής, πρέπει να είναι ο μοναδικός υποστηρικτής της.
  • Αυτό που οφείλει να κάνει ο Κ. Παπακωνσταντίνου, με τους συνεργάτες του στο διοικητικό σχήμα, είναι να αναπτύξουν οικονομικές συνεργασίες που θα ισχυροποιήσουν την Καβάλα B.C. Η αίσθηση μας είναι, ότι δεν επιθυμούν να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την κατεύθυνση αυτή. Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο να μην είναι μέτοχοι, ή μεγάλοι χορηγοί, στην Κ.Α.Ε. οι δύο μεγαλύτεροι οικονομικοί πνεύμονες του τόπου, τα «Λιπάσματα» και τα «Πετρέλαια», λόγω της κακής σχέσης του προέδρου και του αντιπροέδρου με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών (ELFE, Energean Oil and Gas). Ας φροντίσει ο αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Καβάλα B.C. να αποκαταστήσει τη σχέση αυτή κι ας αφήσει τις κολακείες προς τον αντιδήμαρχο Δήμου Καβάλας, Γιώργο Φιλόσογλου, για να εξασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here