Το Γυμνάσιο Κεραμωτής στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με θέμα: “Let’s Walk Together to Handle the Obstacles”, συμμετείχε σε συνάντηση, από 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2022, στην Granada (Pinos Puende) της Ισπανίας στο σχολείο IES CERRO DE LOS INFANTES. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, στην Ισπανία ταξίδεψαν 5 μαθητές με 2 συνοδούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας με μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας.

Οι  μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικές με την θεματολογία από ειδικούς επιστήμονες της περιοχής, να επισκεφτούν επαγγελματικές σχολές και να υλοποιήσουν διαθεματικά εργαστήρια. Στόχος της συνάντησης, ήταν η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της ομαδικότητας και η κατάρριψη στερεοτύπων μέσα από την αλληλεπίδραση μαθητών διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου. Η συνάντηση αποτέλεσε εφαλτήριο για προβληματισμό πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην μετανάστευση, την ταυτότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά και αφορμή για να αντιληφθούν τα παιδιά την δύναμη της φωνής και των επιλογών τους. Παρουσιάστηκαν δημιουργικές δραστηριότητες, που οργανώθηκαν από τους μαθητές και υλοποιήθηκαν με την ενεργή συμμετοχή όλων. Με τον τρόπο αυτό, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους συνομήλικούς τους, να νιώσουν αυτοπεποίθηση, να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να αναπτύξουν γλωσσικές και επικοινωνιακές ικανότητες, να δημιουργήσουν φιλίες, να εκπαιδευτούν μέσα από συνεργασίες και να ασκήσουν τις δεξιότητές τους στον αυτοσχεδιασμό και την δημιουργικότητά τους σε ευρωπαϊκό περιβάλλον. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα μέρη Αlbaycin, Alhambra και Pinos Puende. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Ελλάδα τον Μάιο του 2022.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.