Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της «Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας» (ΒΙΟ.ΠΑ.Κ.), θα παραδώσουν το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022, ένα αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Τμήμα Νομού Καβάλας. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, στόχος της πράξης αυτής, είναι να ενισχυθούν οι εθελοντές στις περιπολίες πυροφύλαξης κατά την αντιπυρική περίοδο. Το Τμήμα Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης έχει 50 εθελοντές διασώστες, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκπαίδευση των 52 ωρών θεωρητικού και πρακτικού περιεχομένου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας κι έπειτα από τις εξετάσεις, έλαβαν την πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία στα αντικείμενα προφύλαξης και δασοπυρόσβεσης.

Το αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα θα τοποθετηθεί σε αγροτικό φορτηγό τις δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ομάδας εθελοντών. «Όλοι μαζί, εθελοντές, επαγγελματίες και φορείς, παίρνουμε μέρος, ο καθένας με τον τρόπο του, στις ανάγκες τόσο της πυροφύλαξης, αλλά εάν χρειαστεί και της καταστολής μιας δασικής πυρκαγιάς, που θα μπορεί με το πυροσβεστικό σύστημα να χτυπηθεί στην γέννηση της, βοηθώντας και την πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Νομού Καβάλας. Όσο για τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καβάλας, με αυτή την κίνηση πολλαπλασιάζεται η δυναμική δράσης τους στο ήδη έντονο έργο που αναλαμβάνουν κατά την αντιπυρική περίοδο», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.