Το βιβλίο «Μαμά Καρδιά» της Αθηνάς Παναγιωτίδου, θα παρουσιαστεί στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας

0

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, οι εκδόσεις Οσελότος και το βιβλιοπωλείο Χαρτόπολις, προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αθηνάς Παναγιωτίδου με τίτλο: «Μαμά Καρδιά», τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 7:30 το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γεώργιος Φιλιππίδης, διδάκτωρ Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», Ελισάβετ Αυλωνίτου, νηπιαγωγός, προϊσταμένη Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Προστασίας Παιδιού στον Δήμο Καβάλας, Κωνσταντίνος Βλαστάρης, δάσκαλος-διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος και κάτοχος του μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο Freie Universitat Berlin με τίτλο Neograzistik, Μαρία Παπαδοπούλου.

Θεατρικά δρώμενα θα παρουσιάσει ο Ιορδάνης Καλαϊτζίδης, ερασιτέχνης ηθοποιός, μέλος της ομάδας «Θεάτρου Παίδευσις» και ιδρυτικό μέλος της ομάδας βρεφικού θεάτρου «Δύο κι ο Κούκος». Μουσικά δρώμενα από τον Σταύρο Σαραντίδη, μουσικό-εκπαιδευτικό στο 2ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, με τη συνοδεία της χορωδίας των μαθητών της γ΄ τάξης του σχολείου. Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να φιλοτεχνήσουν μία δική τους καρδιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Εριφύλη φεύγει από την «Κιβωτό», όπου ζει τα τελευταία χρόνια, για να πάει να μείνει στο δικό της σπίτι, μαζί με την μαμά της. Μόνο που η δική της μαμά, δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Την Εριφύλη την επέλεξε για παιδάκι της, επειδή τη γέννησε η αγάπη της καρδιάς της. Και η Εριφύλη την ονόμασε «Μαμά Καρδιά». Για όλους υπάρχει μία «Μαμά Καρδιά», αρκεί να το πιστέψουμε και να μη χάνουμε ποτέ την ελπίδα και την πίστη, ότι τα καλύτερα έρχονται. Το παραμύθι έχει ως παιδαγωγική κατεύθυνση τη συναισθηματική νοημοσύνη-ενσυναίσθηση.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αθηνά Παναγιωτίδου είναι από την Καβάλα. Έχει αποφοιτήσει από την Παιδαγωγική Σχολή βρεφονηπιαγωγών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική, Παιδαγωγική και στις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Σεναριογράφος, ερασιτέχνης ηθοποιός, μέλος της ομάδας «Θεάτρου Παίδευσις», συγγραφέας και φυσικά μαμά της Έλενας και της Κατερίνας. Έχει παρακολουθήσει μία σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων παιδαγωγικού χαρακτήρα, καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής. «Το χαμογελάκι» ήταν το πρώτο παραμύθι της που εκδόθηκε.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.