Με συντονισμένη προσπάθεια του στελεχιακού δυναμικού της Διεύθυνσης  Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού, εντάχθηκε το έργο με τίτλο: «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του εξωτερικού περιβόλου του φρουρίου Καβάλας (ακρόπολη)», συνολικού προϋπολογισμού 289.943 ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση-NextGeneration EU, με φορέα ευθύνης το Υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις, που αποσκοπούν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου στον εξωτερικό περίβολο του φρουρίου, ώστε να αναδειχθεί σε χώρο πολιτισμού, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, στον εμπλουτισμό της εμπειρίας των επισκεπτών και στην ένταξη του μνημείου στην καθημερινότητα όλων των πολιτών. Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθεί η σκηνή με καινούργια, ίδιων διαστάσεων και θα τοποθετηθούν καθίσματα στις σειρές των κερκίδων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.