• «Συνεδρίασε κατεπειγόντως η οικονομική επιτροπή, για να εγκρίνει την ανάθεση για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Και μόνο αυτό, αποτελεί ομολογία ότι δεν ήσασταν έτοιμη», έγραψε, καρντάσι, σε τοπική εφημερίδα, με αφορμή το πέρασμα της «Υπατίας» από την Καβάλα. Το σχόλιο απευθυνόταν στη δήμαρχο Καβάλας, την οποία ρωτάει (ρητορικά): «Αλήθεια, αλάτι έχουμε;».
  • Από ένα πολίτη που δεν παρακολουθεί τα δημοτικά πράγματα και δεν γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας ενός Δήμου, θα συγχωρούνταν η παραπάνω αφελής ερώτηση.
  • Από έναν επαγγελματία της ενημέρωσης, όμως, έχω απαίτηση να είναι έγκυρος και αντικειμενικός, γιατί διαμορφώνει την κοινή γνώμη.
  • Πράγματι, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019. Ο λόγος που συνεδρίασε, ήταν η προμήθεια αλατιού και η μεταφορά του, για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τον Δήμο.
  • Πως συμπεραίνεται ότι δεν έχει αλάτι ο Δήμος Καβάλας; Κι αυτό που έριχναν (με τα φτυάρια) από τις καρότσες των φορτηγών οι δημοτικοί υπάλληλοι, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τι ήταν; Ζάχαρη άχνη, για τους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης;
  • Μήπως η οικονομική επιτροπή συνεδρίασε, για να εγκρίνει την προμήθεια νέων ποσοτήτων αλατιού, γιατί πρέπει να συμπληρωθεί αυτή που χρησιμοποιηθήκε στην «Υπατία», σε περίπτωση που τις επόμενες ημέρες, ή εβδομάδες, προκύψει κι άλλο ακραίο καιρικό φαινόμενο; Οι ποσότητες αλατιού του Δήμου δεν είναι ανεξάντλητες, ούτε διαθέτει ορυχείο εξόρυξης, ώστε να είναι εφησυχασμένος.
  • Η προμήθεια αλατιού γίνεται από συγκεκριμένους χώρους για όλους τους Δήμους της βόρειας Ελλάδας, στην οποία επικρατούν οι ίδιες, περίπου, καιρικές συνθήκες. Κάθε Δήμος, επομένως, οφείλει να προνοήσει για την προμήθεια, γιατί δεν θα βρει κόκκο αλατιού όταν έρθει ο χιονιάς.
  • Είναι αυτό δείγμα έλλειψης προετοιμασίας; Πόσους τόνους αλάτι πρέπει να διαθέτει ένας Δήμος, όπως αυτός της Καβάλας, που έχει να αντιμετωπίσει ένα χιονιά κάθε χρόνο; Σίγουρα όχι τόσους, όσοι χρειάζονται, π.χ., στον Δήμο Φλωρίνης.
  • Υ.Γ. Επ’ ευκαιρία, να κάνω κι εγώ μία ρητορική (και αφελέστατη) ερώτηση. Πόσες «αλατιέρες» πρέπει να έχει ο Δήμος Καβάλας, για να αντιμετωπίσει τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.