• Περισσότερα από διακόσια πενήντα άτομα θα συμμετέχουν στο ανοικτό τουρνουά καλαθοσφαίρισης «3 εναντίον 3» (3 on 3), που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του οικισμού στο πάρκο «Κοράλλι». Να σημειώσουμε ότι το γήπεδο ανακατασκευάστηκε πλήρως και έγινε πολύ όμορφο. Είναι ο μοναδικός χώρος στο Παληό, που μπορεί να φιλοξενήσει διοργανώσεις και εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.
  • Είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης των υποδομών που υπάρχουν, για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Ευχόμαστε το τουρνουά να καθιερωθεί και να γίνει μοχλός για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο όμορφο θέρετρο της Καβάλας.
  • Τα τουρνουά καλαθοσφαίρισης «3 εναντίον 3» είναι δημοφιλή και προσελκύουν παίκτες και θεατές σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια, κυρίως στα νησιά, για την καθιέρωση τους, για τουριστικό σκοπό. Είναι μία καλή ευκαιρία να «μπει στο παιχνίδι» και ο Δήμος Καβάλας αξιοποιώντας το «θρυλικό» ανοικτό γήπεδο στο αθλητικό κέντρο του πάρκου Φαλήρου, όπου μέχρι πρότινος διεξάγονταν οι τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος minibasket δημοτικών σχολείων. Μπορεί να διεξαχθεί στο χώρο αυτό ένα καλά οργανωμένο τουρνουά πανελλήνιας, ή και διεθνούς εμβέλειας. Προτείνουμε στα τοπικά σωματεία καλαθοσφαίρισης να αναλάβουν το εγχείρημα και να συμβάλλουν, με τη διοργάνωση, στην τουριστική προβολή της πόλης.
  • Θα είναι και η πρώτη φορά, που οι τοπικοί σύλλογοι θα κάνουν μία κοινή δράση για την προώθηση του αθλήματος, η οποία θα φέρει πιο κοντά τις διοικήσεις τους. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
  • Ευελπιστούμε ότι η νέα κυβέρνηση, θα φέρει προς έγκριση στη Βουλή, επιτέλους, τη νομοθετική τροπολογία, για την μεταβίβαση ορισμένων εκτάσεων του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Καβάλας. Οδεύουμε προς τη συμπλήρωση δέκα ετών, χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση στο παλιό κολυμβητήριο της πόλης.
  • Αν και υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αγωνίστηκε στην εφηβεία του στο κολυμβητήριο αυτό, ως μέλος της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και μπορεί να βοηθήσει ώστε η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση να «ζωντανέψει» πάλι.
  • Επίσης, ως βουλευτής την περασμένη κοινοβουλευτική θητεία, ασχολήθηκε με το ζήτημα της οικονομικής αποζημίωσης των ναυταθλητικών σωματείων, για τα κτίσματα στον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», τα οποία θέλει να εκμεταλλευτεί, όπως προβλέπει η νομοθεσία, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Οι απαντήσεις που πήρε ο Ν. Παναγιωτόπουλος από τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη, για το μείζον αυτό ζήτημα, όσον αφορά την επιβίωση των ναυταθλητικών σωματείων, δεν ήταν ικανοποιητικές.
  • Πλέον, ο Ν. Παναγιωτόπουλος είναι στέλεχος της κυβέρνησης και έχει καλύτερη πρόσβαση στα Υπουργεία, άρα και τη δυνατότητα να βοηθήσει στην τακτοποίηση των προαναφερθέντων ζητημάτων και των άλλων δίκαιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.