Το αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα θα γίνει διεθνές αεροπορικό κέντρο

0

Στην «τελική ευθεία» βρίσκεται η αξιοποίηση του ιστορικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, μετά την υπογραφή του φακέλου του πλειοδοτικού διαγωνισμού, από τον υπουργό εθνικής άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και την συνεργασία που είχε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, με τον πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, Δημήτρη Μιχαλολιάκο (φωτογραφία), για τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών.

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα άρχισε να κατασκευάζεται το 1947, με χρηματοδότηση του «σχεδίου Μάρσαλ» των Η.Π.Α. Σε αυτό εγκαταστάθηκε Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας με την ονομασία Αεροπορικό Απόσπασμα Καβάλας. Το 1985, άρχισε η κατασκευή του αεροδρομίου στην Χρυσούπολη (Μέγας Αλέξανδρος), όπου το 1997 έγινε η μετεγκατάσταση του Αεροπορικού Αποσπάσματος.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, με την έγκριση από τον υπουργό εθνικής άμυνας της κατακύρωσης του διαγωνισμού εκμίσθωσης για 40 έτη εκτάσεων εντός του αεροδρομίου στην εταιρεία Egnatia Aviation, ολοκληρώθηκε η πολυετής προσπάθεια αξιοποίησης του ιστορικού αεροδρομίου. Η σχετική σύμβαση με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προβλέπει συγκεκριμένο επενδυτικό και επιχειρησιακό σχέδιο, που θα μετατρέψει το αεροδρόμιο σε σύγχρονο διεθνές αεροπορικό κέντρο, για την εκπαίδευση πιλότων και την οργάνωση δραστηριοτήτων διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος (Γενικής Αεροπορίας, αεραθλητισμού, Αερολεσχών κ.α.). Η συνολική επένδυση ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στα 4.861.000 ευρώ, σύμφωνα με την εγκριθείσα τεχνική προσφορά της εταιρείας. Η αναβάθμιση και επαναλειτουργία του αεροδρομίου, με διεθνή πρότυπα και παραμέτρους, στοχεύει να αποτελέσει πόλο έλξης αεροπορικών δραστηριοτήτων συντελώντας, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στην προβολή της Καβάλας και της χώρας διεθνώς. Η αναλυτική παρουσίαση της επένδυσης, θα γίνει σε συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν, μετά τις γιορτές, ο υπουργός εθνικής άμυνας, ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας και εκπρόσωποι της Egnatia Aviation.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.