Το άλλο προφίλ του Κωστή Σιμιτσή

0

Ομολογούμε πως ήταν έξυπνη η κίνηση του δημάρχου Καβάλας, να συμμετέχει στην εκδήλωση για την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Εδώ και καιρό, ο δήμαρχος Καβάλας έχει «στοχοποιηθεί» από την «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών», η οποία τον κατηγορεί για φιλοτουρκική τακτική, με αφορμή την αναστήλωση μουσουλμανικών μνημείων και τις επαφές με Τούρκους διπλωμάτες (παλιότερα).

Συμμετέχοντας, όμως, στην εκδήλωση για τη γενοκτονία του ελληνισμού του Πόντου, ο Κωστής Σιμιτσής, επιχείρησε να προβάλλει τα φιλοπατριωτικά αισθήματα και να «απαντήσει» στους κατηγόρους του περί νεοθωμανισμού.

Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες ιδέες και κινήσεις του δημάρχου, ο οποίος προσπαθεί να διαφυλάξει το προφίλ που θα του δώσει τη νίκη στις εκλογές του Μαΐου.

Θα φανεί από το αποτέλεσμα (των εκλογών), αν η συμβουλή των συνεργατών του, που επιμελούνται την επικοινωνιακή τακτική, ήταν σωστή, ή δεν έπιασε τόπο.

Όσον αφορά την προσπάθεια για τα αδέσποτα ζώα, ο δήμαρχος θεωρεί ότι ο Δήμος Καβάλας κάνει υπεραρκετά και ξοδεύει όσα χρήματα χρειάζονται, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Όμως, το πρόβλημα μεγαλώνει και γι’ αυτό ευθύνονται, κατά τη γνώμη του, η οικονομική κρίση και οι ασυνείδητοι πολίτες που εγκαταλείπουν τα ζώα τους.

Δεν ξέρουμε εάν αληθεύει το χρηματικό ποσό που ακούσαμε ότι δαπανά ένας άλλος Δήμος, όχι του Νομού Καβάλας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εάν είναι πραγματικό το νούμερο αυτό, απέχει πάρα πολύ από το αντίστοιχο που δαπανούν όλοι μαζί οι Δήμοι του Νομού Καβάλας για τον ίδιο σκοπό.

Αναρωτιόμαστε, εύλογα, πως είναι δυνατόν ο Δήμος αυτός να βρήκε τόσα χρήματα και να τα «ξόδεψε» για τα αδέσποτα ζώα, ενώ οι τοπικοί Δήμοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν έστω το ένα τρίτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.