– Έπειτα από κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέστου, τα ρεπορτάζ των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η «αίθουσα» έγινε «αρένα», λόγω των σκληρών φραστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του δημάρχου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σάββα Μιχαηλίδη.
– Μάλλον, ο δήμαρχος Νέστου βρίσκει την ευκαιρία να τα «χώσει» στον προκάτοχό του από «θέση ισχύος», πλέον, γιατί πριν μερικά χρόνια ασκούσε δριμύτατη κριτική από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.
– Τότε δεν είχε πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στο Δήμο Νέστου. Και ήταν λογικό αυτό, γιατί καλύτερα γνωρίζει τη συνολική εικόνα εκείνος που ασκεί τη διοίκηση.
– Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου και άρχισε να ενημερώνεται περισσότερο για τα διάφορα θέματα, «ξεσπάθωσε» εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
– Ωστόσο, αυτή η επιθετική στάση απέναντι στον Σάββα Μιχαηλίδη, για την περίοδο που ήταν στη διοίκηση του Δήμου, θεωρούμε πως είναι μία συνειδητή τακτική από πλευράς Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.
– Δηλαδή, κατακρίνει τον πρώην δήμαρχο και νυν αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης, για να αποφύγει την κριτική για τα δικά του πεπραγμένα, λάθη και παραλείψεις. Η τακτική αυτή δείχνει να αποδίδει, αφού η συζήτηση πηγαίνει, λογικά, στο παρελθόν και τα Μέσα Ενημέρωσης ικανοποιούνται από τις «κόντρες» και τις ταραχώδεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
– Όμως, οι δημότες Νέστου δεν επέλεξαν τον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, για να συνεχίσει την κριτική εναντίον της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης.
– Ο καταγγελτικός λόγος της αντιπολίτευσης πρέπει να μετουσιωθεί σε έργο, το οποίο θα «μιλήσει» από μόνο του και θα αποτελέσει μέτρο σύγκρισης μεταξύ της πρώην και της νυν δημοτικής αρχής.
– Αλίμονο εάν καθιερωθούν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου οι «καυγάδες» και οι «κοκορομαχίες», που γίνονται περισσότερο για τις εντυπώσεις, για να ικανοποιηθεί ο πολιτικός εγωισμός μερικών αιρετών.
– Ακόμα κι αν η αντιπολίτευση επιχειρεί να προκαλέσει αναστάτωση, ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οφείλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και το υψηλό επίπεδο στην πολιτική αντιπαράθεση.
– Στο τέλος της τρέχουσας θητείας, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και οι συνεργάτες του, θα αξιολογηθούν από τους δημότες, για το έργο που έκαναν στο Δήμο Νέστου. Και όχι, γιατί ήταν περισσότερο «μάγκες» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, από τους συναδέλφους τους στην πτέρυγα της αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.