Τοποθέτηση της υποψήφιας βουλευτή Νομού Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου, για τον τουρισμό

0

Στο πλευρό των επαγγελματιών της Θάσου, που ζητούν ουσιαστική τουριστική προβολή, δήλωσε ότι βρίσκεται η υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία επισκέφτηκε το νησί και ενημερώθηκε από επιχειρηματίες του τουρισμού, για τα προβλήματα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου. Σε δηλώσεις της, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, αναφέρθηκε στα στοιχεία από τον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», για τον Απρίλιο και τον Μάιο 2019, που καταγράφουν κατακόρυφη μείωση των αφίξεων τουριστών, κυρίως από τη Γερμανία, που αποτελεί σημαντική αγορά για το νησί. Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων προειδοποιούν ότι, αν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα σημειωθούν μεγαλύτερες απώλειες το έτος 2020, λόγω διακοπής πολλών πτήσεων που προγραμματίζει η άλλη σημαντική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

«Διεκδικούμε από την Περιφέρεια αυτό που αναλογεί στο Νομό Καβάλας. Είναι ανεπίτρεπτο, η Θάσος να χάνει τουρίστες μετά από τόσο σημαντικές επενδύσεις, όταν η Περιφέρεια μπορεί να αντλήσει μέσω Ε.Σ.Π.Α. πάνω από ένα εκατομμύριο ετησίως, από ένα συνολικό κονδύλι περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Αρνούνται να χρηματοδοτήσουν δράσεις, έστω και λίγων χιλιάδων ευρώ, για να διατηρήσει η περιοχή τον πρωταγωνιστικό της ρόλο και τα κεκτημένα της στην ευρωπαϊκή αγορά. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών της Θάσου και καλούμε την Περιφέρεια, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πριν να είναι αργά», δήλωσε σχετικά η υποψήφια βουλευτής, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. δεν ανταποκρίθηκε, όπως όφειλε, στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού, για άνοιγμα στη Ρωσία και σε άλλες αγορές, με αποτέλεσμα να επωφεληθούν ανταγωνιστικές περιοχές, όπως η κεντρική Μακεδονία, που επέδειξαν πιο γρήγορα αντανακλαστικά.

«Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, η οποία χειρίζεται κοινοτικά κονδύλια, μεταξύ άλλων και για την τουριστική προβολή, είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Η τοπική οικονομία, κυρίως στη Θάσο, αλλά πλέον και στον υπόλοιπο Νομό Καβάλας, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πορεία του τουρισμού. Δεν θα αφήσουμε αυτό το κρίσιμο πεδίο στον αυτόματο πιλότο», δήλωσε και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλουν πολλοί επαγγελματίες και τοπικοί φορείς, με ίδια μέσα, για να ανοίξουν νέες αγορές, όπως του Βελγίου, της Πολωνίας, κ.ά.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.